Nickelback opent sneeuwseizoen Ischgl

Nickelback start het sneeuwseizoen dit jaar. Foto: Nickelback ©TVB Paznaun – Ischgl

Nickelback start het sneeuwseizoen dit jaar. Foto: Nickelback ©TVB Paznaun – Ischgl


Op donderdag 28 november opent Ischgl (Tirol) als een van de eerste wintersportbestemmingen haar pistes. Twee dagen later, op zaterdag 30 november opent Nickelback het winterseizoen 2013/2014 van de lifestyle bestemming van de Alpen, tijdens het inmiddels traditionele ‘Top of the Mountain Opening Concert’. Gasten kunnen het ‘Greatest Hits Show’-concert gratis bijwonen op vertoon van een geldige liftpas.

Nickelback, de uit Canada afkomstige rockband, is uitgenodigd om het wintersportseizoen in Ischgl officieel te openen met een openluchtconcert. Met vijf Grammy nominaties, winnaar van drie American Music Awards en meer dan 50 miljoen verkochte albums is de band een van de meest succesvolle ter wereld. Nickelback bracht in 2001 het album ‘Silver side up’ uit, waarmee ze internationaal doorbraken. Op dit album staat de bekende single ‘How you remind me’ die 28 weken in de Nederlandse Top 40 stond genoteerd. De hoogste positie, nummer 4, behaalde de single ‘Photograph’ van het album ‘All the right reasons’ in Nederland. Met het optreden krijgt Nickelback een plaats op de indrukwekkende lijst van artiesten die in Ischgl hebben opgetreden. Eerder stonden onder meer Sting, Tina Turner, Enrique Iglesias, Jon Bon Jovi, Pink!, Elton John, Alanis Morissette, Sugababes, Lionel Richie, The Pussycat Dolls, Rihanna, Gabriella Cilmi, Leona Lewis, Katy Perry, Gossip, Roxette en Scorpions op het podium.

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena en 44 liften, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000 m, is de sneeuwzekerheid groot.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.