Cruise met overnachting in hotel

Met de nieuwste aanwinst van Costa Cruises kun je de Emiraten op een andere manier ontdekken.

Met de nieuwste aanwinst van Costa Cruises kun je de Emiraten op een andere manier ontdekken.

Als je op een cruise gaat slaap je altijd op het schip, ook als je bijvoorbeeld in de haven van een stad ligt. Costa Cruises wil hier verandering in brengen. Ze introduceren een nieuwe manier van cruisen in de Emiraten met een 8-daagse trip vanuit Dubai. Tijdens deze cruise wordt bij alle stops op de bestemming overnacht om uitgebreid de tijd te hebben het land te ontdekken. Dit is het nieuwe reisschema ‘De Emiraten in stijl’ op de Costa neoRiviera.

De cruise
Met ingang van winter 2013/2014 breidt Costa Cruises het aanbod cruises uit dankzij de komst van de Costa neoRiviera (624 hutten). Het nieuwe reisschema ‘De Emiraten in stijl’ op de Costa neoRiviera biedt 8-daagse cruises vanuit Dubai. Het vertrek is elke zondag uit Dubai om vervolgens koers te zetten maar Muscat, de hoofdstad van Oman. Hierna wordt Abu Dhabi aangedaan en vervolgens weer terug naar Dubai. Bijzonder is dat het schip op elke bestemming een overnachting heeft, waarmee Costa Cruises een geheel nieuw type cruise introduceert.
‘De Emiraten in stijl’ kenmerkt zich door het relaxte tempo dat de gelegenheid geeft beter kennis te nemen van de plaatsen en bijzondere atmosfeer in dit deel van de wereld. De gasten van de Costa neoRiviera kunnen in kleine groepjes excursies maken die speciaal voor deze cruise zijn ontworpen.

Abu Dhabi
Zo is het in Abu Dhabi onder andere mogelijk een nacht onder de sterrenhemel door te brengen in de woestijn, gevolgd door ontbijt in een Arabisch dorp. Strandliefhebbers kunnen een dag doorbrengen aan het strand van het Al Maya resort en cultuurliefhebbers hebben uit genoeg mogelijkheden te kiezen. Autoliefhebbers hebben hier de kans het eerste Ferrari themapark ‘Ferrari World’ te bezoeken.

Oman
Een mooie afwisseling tijdens de cruise is het meer traditionele Oman, met een rijke geschiedenis en culturele schatten. Het Arabisch schiereiland heeft keus uit meer dan 600 kastelen, forten, verlaten stadjes en historische overblijfselen. Het landschap varieert van bergen met grillige pieken tot vruchtbare oases met palmbomen en meertjes. Een hoogtepunt is het authentieke Nizwa, de vroegere hoofdstad van het Sultanaat met het imposante 17e eeuwse fort en de levendige souk. Voor thrill seekers is er het zogenaamde ‘Dune Bashing’; in 4-wheel drives door de woestijn racen. Een bijzondere ervaring in Oman is ook een overnachting in een Bedoeïenenkamp.

Dubai
Dubai mag dan de naam hebben een paradijs voor shoppers te zijn, maar er is veel meer mogelijk, zoals het bekijken van de Koninklijke stallen en het bijwonen van een traditionale Arabische paardenshow. Een andere mooie afwisseling vormt ‘het schip van de woestijn’, de kameel. Bijvoorbeeld het kameelmuseum, een bezoek aan een kamelen zuivelboerderij of het bijwonen van kameelraces, een traditie die diep verankerd is in de ziel van de Emiraten, hoewel de jockeys tegenwoordig robots zijn. Modern en traditioneel gaat hier hand in hand en natuurlijk kunnen ook de bekende hoogtepunten van Dubai zoals ’s werelds hoogste wolkenkrabber Burj Khalifa, het 7-sterren hotel Burj Al Arab en het palmeneiland Jumairah worden bezocht.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.