Ontdek Jersey in de herfst

De herfst in een goede tijd om alles wat jersey te bieden heeft te ontdekken.

De herfst is een goede tijd om alles wat Jersey te bieden heeft te ontdekken.

Deze tijd van het jaar is perfect voor een korte vakantie of een weekend weg. We kunnen natuurlijk met gemakt een hele trits bestemmingen opnoemen die in aanmerking komen, maar in dat rijtje hoort dan ook het eiland Jersey. Dit is een Brits eiland aan de Franse kust. Je vindt er Franse straatjes en Engelse gesprekken, Victoriaanse forten en Duitse bunkers, zonnige stranden en de beroemde koeien. Je kunt er genieten in een van de vele toprestaurants tijdens het Tennerfest, de deelnemers aan de plaatselijke marathon aanmoedigen of gewoon lekker tot rust komen in de natuur. Een voordeel van het eiland is dat het klimaat er nu heerlijk zacht is.

Sterren van de hemel
Dat Fransen van lekker en goed eten houden is bekend. Ook Jersey, zo dicht bij Frankrijk dat je het op een heldere dag kunt zien liggen, maakt die culinaire aspiraties waar. Er zijn maar liefst vier restaurants met een Michelinster, een zeer indrukwekkende score voor zo’n klein eiland. Wie voordelig de sterren van de hemel wil eten, boekt een tafeltje tijdens het Tennerfest. Tijdens dit evenement van 1 oktober tot en met 12 november, bieden alle deelnemende restaurants, hotels en cafés topgerechten tegen bodemprijzen. Wie graag een pint pakt komt in het weekend van 19 oktober langs. Dan vindt het Cider Festival plaats, verser dan dit worden drankjes niet.

In beweging
Als je even klaar bent met al dat eten kun je ook veel bewegen op het eiland. In Jersey kan dat onder andere op de zeebodem. Omdat de getijdenverschillen zo enorm zijn – zeven tot wel elf meter – komt er met laag water een groot stuk zeebodem tevoorschijn. Dit drooggevallen natuurgebied is ideaal voor vogels en voor (georganiseerde) wandelingen en Moonwalks. Let daarbij wel goed op het tij. Je kan ook gaan wandelen in de straten van St Helier, door landweggetjes en pittoreske valleien naar de prachtige kustlijn.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.