Openluchtmuseum in koninklijke sfeer

Deze koninklijke appels gaan onder de hamer zaterdag. Reken wel op een prijs van rond de 1000 euro per stuk.

Deze koninklijke appels gaan onder de hamer zaterdag. Reken wel op een prijs van rond de 1000 euro per stuk.


Bezoekers van het Nederlands Openluchtmuseum kunnen zaterdag 26 oktober een ‘Koninklijk voorwerp’ laten beoordelen en taxeren. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis, met als thema Vorst & Volk. Aansluitend worden om 15.30 uur vijftig Koninklijke Appels geveild voor het Prinses Margrietfonds

Bent u in bezit van bijzondere (gebruiks)voorwerpen met een afbeelding van ons vorstenhuis en wilt u er meer van weten? Of werkte uw grootvader misschien in de hofhouding van Koningin Wilhelmina en hebt u nog Koninklijke kerstgeschenken? Op zaterdag 26 oktober, tussen 10.00 en 15.00 uur, kunt u uw voorwerp in de kasteelboerderij in het Openluchtmuseum laten beoordelen door de conservatoren van het museum. Taxateurs van Bonhams, Baerveldt en Derksen Veilingbedrijf geven een indicatie van de waarde. Tussen de bedrijven door vertellen conservatoren Anca Egas, Hans Piena en Hilde Cammel ook over Koninklijke voorwerpen in de collectie van het Openluchtmuseum.

Tijdens de Maand van de Geschiedenis – t/m 27 oktober 2013 – worden in het museumpark 50 prachtig gedecoreerde appels tentoongesteld. De appels zijn door verschillende kunstenaars beschilderd in het thema: “Het Koninklijk Huis”. Op zaterdag 26 oktober om 15.30 uur gaan de de appels door onder de hamer van veilingmeester Frederik Baerveldt.

De kunstenaars lieten zich inspireren door o.a. Koninklijke portretten door de jaren heen. Op de appels zijn paleizen en landschappen afgebeeld, maar ook de belangstelling en persoonlijkheid van onze Koninklijke familie. De collectie geeft een kleurrijk beeld van geschiedenis en toekomst van ons vorstenhuis. De collectie Koninklijke Appels is in 2012 vervaardigd op initiatief van Adri van Ee van De Beeldentuin te Garderen. De appels hebben een doorsnee van een meter. De kunstenaars ontvangen per verkochte appel €500. Daarnaast wordt per verkochte appel € 100 gereserveerd voor materiaal- en andere kosten. Alle meeropbrengsten komen ten goede aan het Prinses Margrietfonds. Geïnteresseerde kopers melden zich aan op www.openluchtmuseum.nl/appels en hebben (op aanmelding) vrij entree vanaf 14.30 uur.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.