Overnachten in een cidervat in Frankrijk

Een van de accommodaties die voor 90 euro per nacht te huren is.

Een van de accommodaties die voor 90 euro per nacht te huren is.


Cider, de appelwijn die in Nederland nauwelijks gedronken wordt, roept herinneringen aan vakanties in Bretagne op. Voor bier was ik nog te jong volgens mijn moeder, maar een glaasje cider zou toch wel moeten kunnen, zo vond ze. En gelijk had ze: Het heeft niet tot dronkenschap geleid, maar ook niet tot liefde voor deze drank. Sommigen zouden het omschrijven als een ‘mietjesdrank’ en misschien is dat ook wel de reden dat het niet zo’n aanhang heeft in Nederland. Affijn, nu blijkt echter dat je dankzij cider ook hele andere leuke dingen kunt doen.

Naast boomhutten, waterlodges, joerten en pipowagens kan men in Bretagne namelijk nu ook kiezen voor een overnachting in een oud cidervat. In Cornille, op 35 kilometer afstand van Rennes, zijn afgelopen zomer enorme oude cidervaten omgetoverd tot een originele bed and breakfast. Het echtpaar Busson, de eigenaren, nam in 2007 tien cidervaten over van een oude ciderboerderij zonder er op dat moment een duidelijke bestemming voor te hebben. Pas na drie jaar kwam het idee om er accommodaties van te maken.

Les Foudres de la Fouquais
Vijf vaten, met elk een toepasselijke naam zoals pomme d’amour (liefdesappel), vormen nu een minidorp genaamd ‘Les Foudres de la Fouquais’. De vaten, met elk een inhoud van 22.000 liter, zijn voorzien van een tweepersoonsbed en van elektriciteit. Ze staan gezellig in een kring rondom een kampvuurplaats waar picknicktafels omheen staan. De wasruimte, toiletten en douches zijn in drie andere vaten ondergebracht en de twee grootste vaten zijn ingericht als gemeenschappelijke ruimtes.

Een overnachting in één van de vaten kost €90 per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt. Reserveren kan via de website:
http://www.lesfoudresdelafouquais.fr

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.