Op tandem door Azië voor goede doel

Thomas Elshout gaat voor het goede doel zes maanden door Zuid-Oost Azië fietsen.

Thomas Elshout gaat voor het goede doel zes maanden door Zuid-Oost Azië fietsen.

Nederland en fietsen zijn met elkaar verbonden en het is daarom geen wonder dat veel Nederlandse goede doelen gebruik maken van de fiets. Ook het nieuwe project van Thomas Elshout draait om fietsen. Hij gaat met een tandem door Zuid-Oost Azie fietsen. Het project ‘1bike2stories’ duurt 6 maanden en begint op 22 oktober. Omdat hij op een tadem fietst nodigt hij onderweg vrijwilligers uit om mee te fietsen en hun verhaal te delen. De verhalen die hij verzamelt tijdens het fietsen zijn straks te vinden op de website website.

Het doel
Hij heeft twee doelen voor zijn reis. Het eerste doel is het terugverdienen van de tandem, zodat deze aan het einde van de reis letterlijk naar het goede doel kan fietsen: de Aidstempel in Lopoburi. Patiënten verblijven hier dikwijls hele dagen op bed en voor wie nog kan, biedt de tandem een uitweg om actief onder begeleiding van gezonde buitenlucht te genieten.

Uitwisselen
Tijdens de reis gaat hij van project naar project fietsen en onderweg nodigt hij zowel buitenlandse vrijwilligers als locals uit om mee te trappen terwijl er verhalen uitgewisseld kunnen worden. De culturele uitwisseling is zijn tweede doel. De reis zal voor het grootste deel in Thailand plaatsvinden, maar het is zijn ambitie om ook delen van Cambodia, Laos en Myanmar aan te doen. De exact gereden route zal sterk beïnvloed worden door weer, onderhoudsstaat van de tandem en vooral ook de bereidheid van vrijwilligers om mee te fietsen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.