De Titanic komt naar Amsterdam

Je kan nu zelf spullen bekijken die gezonken zijn met de Titanic.

Je kan nu zelf spullen bekijken die gezonken zijn met de Titanic.

Binnenkort kun je met eigen ogen spullen van het gezonken Titanic schip bekijken. Amsterdam EXPO haalt namelijke de tentoonstelling ‘Titanic: The Artifact Exhibition’ naar Nederland. Vanaf 14 november 2013 vertellen autenthieke voorwerpen het tragische verhaal van het ‘onzinkbare schip’ en haar passagiers. De voorwerpen zijn bij diverse expedities uit het wrak in de diepe wateren van de Noordelijke IJszee geborgen, en nemen je mee terug in de tijd. Zij vertellen het verhaal van het iconische schip en geven haar passagiers en bemanning een gezicht. Ruim 25 miljoen mensen bezochten deze expositie in wereldsteden als Chicago, Los Angeles, Londen en Parijs.

De tentoonstelling
Parfumflessen van een handelaar die zijn waren wilde verkopen in New York, gouden sieraden met diamanten van vrouwen uit de bovenlaag van de bevolking, kleding van emigranten op weg naar een nieuw leven, ongeschonden porseleinen servies voorzien van het logo van rederij White Star Line, scheepsonderdelen zoals een patrijspoort en reconstructies van de vertrekken: de expositie geeft de bezoekers inzicht in het leven van de passagiers aan boord en de rederij uit het begin van de twintigste eeuw.
In chronologische volgorde komen in Titanic: The Artifact Exhibition de bouw van het schip, het leven aan boord, de fatale ramp, waarbij ruim 1.500 mensen om het leven kwamen, en de expedities naar de bodem van de oceaan aan bod.

De berging
Het duurde tot 1985 voordat het wrak van de Titanic gelokaliseerd werd op de bodem van de Atlantische Oceaan. Tijdens acht verschillende expedities – de laatste was in 2010 – werden duizenden artefacten geborgen, waarvan een belangrijk deel in Amsterdam te zien is.
‘Het is opmerkelijk hoe goed sommige voorwerpen bewaard zijn gebleven, zelfs brieven en kledingstukken van de passagiers. En dat terwijl het schip al decennia lang op bijna vier kilometer diepte op de bodem van de ijskoude oceaan ligt. Met deze expositie brengen we een stuk wereldgeschiedenis direct naar het Nederlandse publiek’, aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

Bezoekersinformatie
Titanic: The Artifact Exhibition is vanaf donderdag 14 november 2013 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur. De expositie is slechts enkele maanden in Nederland te zien. Kaarten voor de expositie kun je op de website kopen. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16 (exclusief servicekosten). Een meertalige audiogids is inbegrepen in de ticketprijs.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.