Top 5 van New Yorkse wijken

Je kan New York nog zo vaak bezoeken, er blijft altijd wat nieuws te ontdekken zoals het reuzenrad in Coney Island.

Je kunt New York nog zo vaak bezoeken, er blijft altijd wat nieuws te ontdekken, zoals het reuzenrad van Coney Island.

New York is een stad waar je bij elk bezoek weer iets nieuws weet te ontdekken. Als je binnenkort weer een keer op bezoek gaat is hier een top 5 van de Big Apple verdeeld over de vijf verschillende wijken om je wat inspiratie te geven. Elke wijk heeft namelijk iets bijzonders wat je nog kan ontdekken. Sommige zijn klassiekers en andere zijn heel vernieuwend. Bekijk ze allemaal:

1. Het reuzenrad van Coney Island – Brooklyn
Door de jaren heen is Coney Island een iconische entertainment hotspot geworden die op het punt staat ontdekt te worden door de internationale bezoekers van NYC. Een must-do tijdens een bezoek aan Coney Island is een ritje in één van de bekendste eyecatchers: het in 1920 gebouwde reuzenrad dat te vinden is in het Deno’s Wonder Wheel Amusement Park. In hetzelfde genre is Luna Park ook een aanrader met verschillende achtbanen en attracties. Coney Island wordt gezien als de ‘People’s Playground’ met een unieke mix van attracties, winkeltjes and restaurants.

2. Staten Island Zoo – Staten Island
Veel toeristen associëren de Staten Island Ferry met het prachtige uitzicht op NYC’s Lady of Liberty. Maar wist je dat het eindpunt van deze ferry ook de moeite waard is? Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan NYC’s ‘biggest little zoo’ oftewel Staten Island Zoo in West Brighton. Je ziet er bijzondere vogels, reptielen, zoogdieren, indrukwekkende slangen collecties en tropische vissen. De Staten Island north shore biedt daarnaast het mooiste zicht op Manhattan, een groene omgeving, en fantastische restaurants.

3. Het Apollo theater in Harlem – Manhattan
Harlem laat een rijke, culturele erfenis zien, zoals in het iconische Apollo theater. In het theater komt iedere muziekliefhebber aan zijn trekken. Van live performances van bekende artiesten tot amateur nights en open auditions. De geschiedenis en de bijzondere inwoners maken Harlem tot een levendige en energieke buurt die door steeds meer mensen wordt ontdekt. In rap tempo openen daarom moderne hotels hun deuren, zoals het Aloft Harlem.

4. Baseball & streetfood – Queens
Corona, Forest Hills en Jackson Heights zijn dé wijken in Queens voor een verscheidenheid aan attracties, culinaire highlights en culturele hotspots. Je vindt er street food met alle smaken van de wereld maar ook eersteklas culturele attracties die perfect samengaan met bijvoorbeeld een sportief bezoek voor baseball fans. Queens is het multiculturele gezicht van NYC en thuishaven van bijvoorbeeld de legendarische Louis Armstrong en het wereldberoemde Flushion Meadows Corona Park waar ieder jaar de US Open plaatsvindt. Ook leuk: De New York Hall of Science. Zowel kids als volwassenen krijgen hier een bijzonder kijkje in de wereld van wetenschap en technologie, af te sluiten met een rondje ‘Rocket’ mini golf in de Sciene Playground.

5. Melrose & Mott Haven – The Bronx
Kunstliefhebbers halen hun hart op in de artistieke wijken Melrose en Mott Haven in het zuiden van de Bronx. In Melrose vind je het Bronx Documentary Center; een instituut volledig gewijd aan de kunst van de fotojournalistiek. Het centrum organiseert evenementen, screenings en lessen voor documentaires en projecten uit de hele wereld. In Mott Haven vind je de Gordon A. Parks Gallery. Hier kun je genieten van tentoonstellingen, lezingen en muzikale evenementen. Om geheel in deze sferen te blijven kun je daarna een bezoekje brengen aan de oudste Latin muziekwinkel in de South Bronx: Casa Amadeo. Bij deze 40 jaar oude spot kun je lekker rond snuffelen tussen vinyl platen en CD’s of maak een praatje met eigenaar Mike Amadeo die alles weet over de Latin muziekindustrie.

Voor meer informatie over de verschillende wijken ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.