VakantieBieb heeft weer nieuwe e-books

De vakantieBieb gaat weer online, wat betekent dat je minstens 30 e-books kan lezen in de app.

De vakantieBieb gaat weer online, wat betekent dat je minstens 30 e-books kan lezen in de app.

Je kan vanaf nu weer e-boeken lezen uit de VakantieBieb-app. Na het grote succes deze zomer, waarin meer dan 100.000 lezers gebruik maakten van de app, staat de nieuwe collectie klaar. In de app vind je een collectie van thrillers, (streek)romans en andere verhalen van o.a. Gouden Stropwinnaar 2012 Bram DeHouck (Zomer zonder slaap), Mankell (Wallander)en Bas Steman (De aankomst). De boeken zijn beschikbaar van 30 september t/m 27 oktober. De app gaat weer live omdat in die periode de herfstvakantie gevierd wordt. Daarnaast is het ook kinderboekenweek dus zijn er in de app ook verschillende kinderboeken te vinden.

VakantieBieb
De VakantieBieb is een app met een selectie van populaire boeken voor tijdens de vakantie. De lezer kiest een aantal e-books die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen is na het eenmalig registreren en downloaden niet meer nodig. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het boekenaanbod is onbeperkt beschikbaar, totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is. De activering van de app rondom de herfst- en de kerstvakantie duurt in beide gevallen vier weken. In de herfstperiode staan ongeveer 30 boeken in de lijst. De Kerstvakantieperiode staat gepland voor 9 december t/m 5 januari.

E-books bij de bieb
Naast de VakantieBieb-app kunnen leden nu ook al 40.000 rechtenvrije en meer dan 500 rechten-dragende e-books lezen via verschillende diensten van de Bibliotheek. Deze diensten worden door Stichting Bibliotheek.nl (BNL) voor de samenwerkende openbare bibliotheken uitgevoerd. Eind van het jaar verwacht BNL de teller op ruim 2.000 rechtendragende e-books te hebben. Hiervoor heeft zij al afspraken gemaakt met uitgevers. Het uitlenen van e-books vindt op verschillende manieren en met steeds meer titels plaats.

De VakantieBieb-app is via de App Store en Google Play Store te downloaden op tablet en smartphone, ga voor meer informatie naar de website. Tijdens de vakantie-periodes is per keer een nieuwe selectie e-books beschikbaar.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.