Vakantiedagje met de taxi

Marius Hovius met zijn Dagtoertaxi onderweg.

Marius Hovius met zijn Dagtoertaxi onderweg.


Wij leven met de gedachte ‘Iedereen wil op vakantie’. Waarschijnlijk is dat te stellig en zijn er ook op deze regel uitzonderingen, maar we denken wel dat veel mensen er van houden om nieuwe dingen te ontdekken, om er op uit te gaan. Toch is dat – ondanks de wens – niet iedereen gegeven. Dat kan door lichamelijke beperkingen komen, door de financiële situatie of iets anders. In ons rijtje: auto, bus, boot, vliegtuig, tent, hotel, huisje kan nu ook ‘taxi’ toegevoegd worden.

Marius Hovius uit Amsterdam blijkt namelijk met zijn Dagtoertaxi in een behoefte te voorzien om (vaak) oudere mensen een leuke dag uit te bezorgen. “Hoewel ik formeel een taxibedrijf heb, ben ik niet op afroep beschikbaar voor gewoon taxiwerk en nachtelijk Schipholvervoer e.d. en pas ik dus eigenlijk niet tussen de andere taxi’s. Mijn aanbod past eigenlijk meer bij thema’s als “dagje uit”, “vakantie”, “diensten voor senioren” en dergelijke”, zo zegt hij zelf over de service waarmee hij al 10 jaar geleden begon.

Om een idee te geven van wat de mogelijkheden zijn van zijn bedrijf geeft hij zelf drie voorbeelden: Voorbeeld 1 – “Een 90-jarige weduwe in Amsterdam, die veel in huis zit en weinig uitgeeft van haar pensioen, trakteert zichzelf regelmatig op een dagje uit met De Dagtoertaxi. Ze kiest dan zelf een doel (vaak een tentoonstelling ergens in het land waarover ze heeft gelezen), waar de chauffeur haar over binnenwegen heen rijdt, met onderweg een lunch- stop en een boswandeling. De chauffeur duwt de leenrolstoel en begeleidt haar de hele dag.”

Voorbeeld 2
“Drie oudere zussen wonen resp. in Amstelveen, Zwijndrecht en Wageningen. Ze zien elkaar nog maar weinig sinds hun partners zijn overleden en ze geen eigen vervoer meer hebben. Dankzij De Dagtoertaxi kunnen ze echter een oude traditie in ere herstellen, namelijk het samen vieren van de kerstdagen in een hotel in het Duitse Monschau. De chauffeur haalt hen één voor één op en draagt hun bagage. Per enkele rit rijden ze 400 kilometer.”

Voorbeeld 3
“Een 70-jarige man met longproblemen in Hoorn wil al jaren nog eens terug naar een aantal plekken in West-Brabant, waar hij vandaan komt. Hij kent echter niemand die hem daarheen kan brengen. Daarom geeft zijn zus hem voor zijn verjaardag een Dagtoertaxi-cadeaubon (voor 300 km) met daarop zijn naam en de vermelding: “goed voor een toertocht van 9 uur langs alle plekjes van vroeger in West-Brabant”. Ze sturen de chauffeur vooraf een lijstje met deze plekken, zodat hij zich kan voorbereiden, en maken de tocht samen.”

Om een idee te geven van wat dat kost, hierbij de prijzen die momenteel (okt. 2013) passen bij deze voorbeelden:

Voorbeeld 1: 170 EU (open daghuur 200 km/7u)
Voorbeeld 2: 360 EU (per enkele rit van 400 km)
Voorbeeld 3: 225 EU (cadeaubon voor 300 km/9u; tol/veer/parkeren hierbij wel inclusief)

Meer informatie: www.dagtoertaxi.nl of 020 6134561

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.