Verbeter je techniek zonder skischool

De opleiders van SKI Experience vonden het twee jaar geleden vooral jammer dat Nederlandse wintersporters zo weinig aan scholing en bijscholing deden en ook nu nog steeds doen. Slechts een kleine groep wintersporters blijft lessen volgen en trainen. Zo ontstond het idee om een zodanig leuk alternatief te bieden voor de skischool, dat het voor deze grote groep wintersporters de moeite waard zou worden mee te doen en zo te werken aan een betere techniek. Dat resulteerde in de SKI Experience evenementen. Evenementen van een volledige dag waar plezier voorop staat en ondertussen hard aan de nieuwste technieken gewerkt wordt.

Doelgroep
De afgelopen twee seizoenen hebben al zo’n 700 wintersporters deelgenomen en het blijkt precies om de groep te gaan waar het om te doen was. Wintersporters die normaal niet in de skischool komen. SKI Experience is en wil daarmee dan ook geen concurrent zijn van welke skischool dan ook. Er wordt zelfs intensief samengewerkt met de skischool van SnowWorld, waar de opleiders van SKI Experience o.a. een Club SnowWorld groep begeleiden. Er wordt gewerkt met verschillende niveaus van ‘enigszins gecontroleerd kunnen afdalen’ tot zeer hoog niveau. Beginners worden door SKI Experience geadviseerd les te nemen in één van de Nederlandse Skischolen, bijvoorbeeld bij SnowWorld.

Coaching met ‘oortjes’
SKI Experience streeft voortdurend naar vernieuwing. Zo wordt als enige wintersportorganisatie in Nederland gewerkt met ‘oortjes’. Daarmee staan de deelnemers voortdurend in contact met hun coach en dus feedback krijgen tijdens het bewegen. Daarnaast worden deelnemers op video gezet en worden de beelden samen teruggekeken en geanalyseerd. Dit seizoen introduceert SKI Experience speciale ‘Angstreductiegroepen’ voor de grote groep angstige skiërs en Talentgroepen voor hele goede skiërs die het uiterste uit zichtzelf willen halen.

Dit najaar hebben wintersporters iedere maand de mogelijkheid met een SKI Experience mee te doen. Op de site van SKI Experience, www.skiexperience.nl vinden zij alle informatie over data en mogelijkheden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.