Vlieg door historisch Londen


Zes studenten van De Montfort University hebben met historische prenten een wonderlijk resultaat weten te behalen. Ze hebben het Londen van voor de Grote Brand van 1666 gereconstrueerd. Dat deden ze met een driedimensionale computeranimatie. Daarvoor werd van de kaarten van de British Library gebruik gemaakt. De studenten wonnen de eerste prijs in de Off The Map-competitie.

In de video die de studenten hebben gemaakt, vliegt de kijker als het ware door het Londen van de zeventiende eeuw. Op bijgaande video is het resultaat te zien, waarbij opgemerkt moet worden dat het pas na 1 minuut interessant wordt. Daarvoor krijg je platte plaatjes te zien waarmee ze het computerresultaat gemaakt hebben.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.