Wie is de goedkoopste prijsvechter?

RyanairMayDay
We denken allemaal dat Ryanair is de goedkoopste luchtvaartmaatschappij is, toch? Nou, dat blijkt niet helemaal juist te zijn. Ryanair is beroemd om hun verborgen kosten en recent onderzoek door de vluchtzoekmachine WhichAirline.com laat zien dat ze een grote invloed hebben op de uiteindelijke kosten . In feite, als alle kosten worden meegeteld ,zijn er drie andere luchtvaartmaatschappijen die goedkoper uitkomen: Pegasus Airlines , Wizz Air en Blue Air .

In het onderzoek van WhichAirline.com zijn twee lijsten gemaakt om de goedkoopste luchtvaartmaatschappijen te vergelijken: Eentje gebaseerd op de gemiddelde basisprijzen van tickets (zonder kosten) en de tweede op basis van de totale prijs van de tickets (inclusief transactiekosten en ingecheckte bagage vergoeding voor 20 kg tas) .

Waarschuwing
Low – cost luchtvaartmaatschappijen weten een hoop geld te realiseren met diverse vergoedingen en hun creativiteit daarbij lijkt eindeloos. Bijvoorbeeld bij het boeken van een vlucht met Ryanair moet je heel voorzichtig zijn in elke stap van de boekingsprocedure. Ryanair verbergt een deel van de vergoedingen erg slim ( bv. reisverzekering ). Bij het toevoegen van ingecheckte bagage denk dan goed na voordat je voor 15 kg of 20 kg kiest. Als je voor een lager gewicht kiest en uiteindelijk 5 kilo extra naar de luchthaven brengst dan kost het u € 100. En vergeet niet om je instapkaart thuis uit te printen en mee te nemen anders moet je € 70 voor een ‘instapkaart heruitgave’ betalen .

Hier onder een overzicht van het onderzoek van WhichAirline:
Onderzoekprijsvechters1

Onderzoekprijsvechters2

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.