Zeeland al bezig met fietsseizoen 2014

Dit jaar lag er nog sneeuw tijdens het CyclEmotion evenement, ze zijn al druk bezig met de voorbereidingen van 2014. Foto: Cyclemotion.nl

Dit jaar lag er nog sneeuw tijdens CyclEmotion, ze zijn al bezig met de voorbereidingen voor 2014. Foto: Cyclemotion.nl

Op 9 maart 2014 is in Zeeland de aftrap van het fietsseizoen 2014. Het duurt nog wel even, maar de echte fietsliefhebbers kunnen de datum vast in hun agenda schrijven. Op die dag wordt het evenement CyclEmotion gehouden in De Stenge in Heinkenszand. Dit is de start van het fietsseizoen 2014 in Zeeland voor zowel de sportieve als de recreatieve fietser.

Activiteiten
In de zalen van de Stenge te Heinkenszand zijn naast een fietsbeurs diverse workshops (zoals fietsen met GPS), demonstraties (onder andere fietsvermogentraining) en forumsprekers geprogrammeerd. Speciaal voor de jeugd zal een indoor dikkebandenrace worden georganiseerd.
Naast een bezoek aan het programma in De Stenge kunnen bezoekers deelnemen aan verschillende toertochten met diverse afstanden. Er wordt rekening gehouden met de fietsliefhebbers op de gewone, elektrische, sportieve, race en ATB fiets. Iedere deelnemer kan zowel op de weg als over onverharde wegen en paden genieten van het Bevelandse landschap.

De organisatie van het evenement, is in handen van vertegenwoordigers van de NTFU (de grootste wielerbond van Nederland), TMZ (Trimbelangen Midden Zeeland), Sportfondsen Borsele en Routebureau Zeeland.

Meer informatie
Inmiddels zijn ze volop bezig met de voorbereidingen. Naar verwachting is het volledige programma eind december 2013 bekend. Meer informatie over dit Zeeuwse evenement is te vinden op de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.