Airbnb lanceert nieuwe apps

Een beeld van de nieuwe app.

Een beeld van de nieuwe app.


Wie er van ‘travel light’ houdt wordt op zijn wenken bediend door Airbnb (Opgericht in augustus 2008 en gevestigd in San Francisco, Californië). Nu kun je ook zonder laptop met gewoon met een app op je mobiele telefoon gebruik maken van deze online marktplaats voor vakantieverhuur van privé-accommodaties. De service zegt zelf wereldwijd al 350,000 klanten te hebben. De apps, beschikbaar in iOS en Android, hebben een set nieuwe tools om verhuren geheel mobile toegankelijk te maken. Verhuurders kunnen nu het hele proces buitenshuis afhandelen, van het accepteren van boekingen tot updates in je kalender.

“Verhuurders zijn het gezicht van de Airbnb ervaring, maar hebben het druk en zijn altijd onderweg,” zegt Brian Checsky, co-founder en CEO van Airbnb. “Ons doel is om verhuren zo makkelijk mogelijk te maken via mobile experience, gastvrijheid initiatieven en nieuwe manieren om verhuurders direct met elkaar in contact te brengen.

Nieuw ontwikkeld en toegevoegd:

  • Host home – Dit is de slimste manier om te verhuren. Het dashboard laat verhuurders reageren op binnenkomende berichten, boekingen accepteren, gasten managen, hun kalender updaten en moeiteloos foto’s opvragen.
  • Immersive Design – De iOS en Android apps zijn helemaal opnieuw bedacht. Ze zijn gevuld met dynamische interacties die de apps levendig moeten maken tijdens het swipen.
  • Hello Hospitality – “Om Airbnb’s toewijding aan gastvrijheid en onvergetelijke ervaringen te benadrukken lanceert Airbnb de nieuwe Norm van Gastvrijheid die in de mobile experience geïntegreerd is. Deze norm ondersteunt verhuurders tijdens iedere fase van een reis”, aldus de toelichting van het bedrijf.
  • Host Groups – Host Groups is een nieuw product om Airbnb’s community van verhuurders met elkaar te verbinden. Verhuurders kunnen groepen aanmaken met buren, steden of landen om best practices met elkaar te delen en van elkaar te leren.
  • Inspired Travel – Het boegbeeld van de nieuwe mobile experience voor reizigers is de Discover feed, waar Airbnb’s meest inspirerende en mooiste plekken getoond worden – van boomhutten tot tipi’s tot het huis waar Jim Morrison woonde. De nieuwe app maakt het boeking proces ook makkelijker.

De app is hier te downloaden voor iPhone en hier voor Android.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.