Bekijk de kostuums uit ‘Downton Abbey’

De bekende serie Downton Abbey krijgt een eigen tentoonstelling, waar kostuums van de vrouwen te zien zijn. Foto: Nick Briggs.

De bekende serie Downton Abbey krijgt een eigen tentoonstelling, waar kostuums van de vrouwen te zien zijn. Foto: Nick Briggs.

Het kostuumdrama ‘Downton Abbey’ is een grote hit in Engeland en Amerika. De televisieserie die zich afspeelt in de tijd rond de Eerste Wereldoorlog (1914) draait om de levens van de graaf en gravin van Grantham, de aristocratische familie Crawley en hun bedienden. Het decor is het fictieve Downton Abbey, een statig huis van de Grantham’s. De serie is vanaf 9 november ook in Nederland te zien. Als je al fan bent kun je de kostuums, uit de eerste serie, nu bekijken tijdens The Age of Elegance tentoonstelling in Harrogate’s Royal Pump Room Museum in Yorkshire. De locatie voor deze tentoonstelling is overigens niet geheel toeval, ‘Downton Abbey’ is namelijk een fictief landgoed in Yorkshire.

De tentoonstelling
De tentoonstelling beschikt over de avondjurken en andere kostuums, die gedragen zijn door de dames van de serie. De kostuums zijn avondjurken gedragen door de zusters Lady Mary en Lady Edith evenals de opstandige Lady Sybil ’s Harem broek outfit, dat veroorzaakte heel wat opschudding. Ook inbegrepen is een outfit gedragen door de Hertogin-Weduwe gespeeld door Maggie Smith en dag outfits gedragen door dames Maria en Edith, samen met een versleten outfit van hun moeder Cora. In contrast met deze outfits zal er ook een outfit van een meid  te zien zijn. Naast de kostuums zullen er kleinere voorwerpen uit de eigen klederdracht en sieraden collecties van Harrogate tentoongesteld worden.

De tentoonstelling is te bekijken tot 31 december. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.