The Bronx staat in the spotlight

De Bronx Zoo is een van de favoriete trekpleister van de Bronx. De Foto: NYC & Company -Marley White

De Bronx Zoo is een van de favoriete trekpleister van de Bronx. De Foto: NYC & Company – Marley White

The Bronx heeft je genoeg te bieden voor een verassende dag uit in New York. Zo vind je er de New York Botanical Garden, de Bronx Zoo en authentieke Italiaanse restaurants. Arthur Avenue en Fordham Road zijn de levendigste straten van de buurt, daarom staan deze twee straten in de spotlights. De focus op Arthur Avenue en Fordham Road in de maand november maakt onderdeel uit van het Neighborhood x Neighborhood initiatief van NYC & Company, een campagne die iedere maand een minder bekende borough of buurt van NYC op de kaart zet.

Smullen op Arthur Avenue
Arthur Avenue is het culinaire hart van The Bronx. Hier vind je onder andere het familiezaakje Biancardi’s; een traditionele slagerij met een verscheidenheid aan rundvlees, gevogelte, worstjes en andere specialiteiten. Voor de pasta liefhebbers is er Borgatti’s Ravioli & Egg Noodles; al meer dan 70 jaar gelegen in de straat en gespecialiseerd in verse pasta en ravioli. Om in Italiaanse sferen te blijven Casa Della Mozzarella’s; verse huisgemaakte mozzarella’s, gezout of ongezout, in snack-size of voor over de lasagna. Ook zoetekauwen komen aan hun trekken in the Bronx. Een paradijs voor coffee-lovers is Cerini Coffee & Gifts, waar de beste koffiebonen te halen zijn en DeLillo Cafe & Pastry Shop, waar je terecht kunt voor smaakvolle Italiaanse desserts en biscotti op het terras.

Fordham Road fun
Op Fordham Road is altijd bedrijvigheid en heerst een urban vibe. Het is de uitgelezen plek om nieuwe sneakers, jeans en zelfs stripboeken aan te schaffen. De Bronx Zoo en de New York Botanical Garden zijn op loopafstand van de straat en behoren beiden tot de borough favorites. Een bezoek aan het Paradise Theater mag ook zeker niet ontbreken. Drie dagen in de week kun je de bijzondere architectuur en sculpturen van het theater bewonderen. Heb je wat langer de tijd voor The Bronx? Verblijf dan in het Opera House Hotel, dat in augustus haar deuren opende. Het oorspronkelijke Bronx Opera House –dat sinds 1913 als entertainment locatie diende- is totaal gerenoveerd tot een prachtig boutique hotel voor een ontspannen verblijf in de South Bronx.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.