Duitse vlinders naar Dierenpark Emmen

De Duitse vlinders worden losgelaten. © Foto Dierenpark Emmen/Wijbren Landman

De Duitse vlinders worden losgelaten. © Foto Dierenpark Emmen/Wijbren Landman


Dierenpark Emmen heeft er zomaar 400 nieuwe bewoners bij. Vandaag zijn in de tropische vlindertuin van het park ruim 400 exotische vlinders, afkomstig uit de vlindertuin van het Duitse Wittenberg losgelaten. Die Duitse vlindertuin gaat begin november dicht om volgend jaar 1 april weer open te gaan. In die tropische tuin vliegen in november dan nog enkele honderden tropische vlinders rond. Zij mogen hun oude dag in Emmen doorbrengen en daar bezoekers versteld doen staan van hun kleurenpracht.

Lekker warm in grote piepschuim dozen kwamen de vlinders aan in het park. Toen de dozen open gingen, vlogen de meeste vlinders meteen de tuin in op zoek naar bloemen om na de meer dan 500 kilometer lange autorit daar hun dorst te lessen. De Emmense verzorgsters zagen onder de pas aangekomen vlinders bekende soorten, maar ook heel wat nieuwe. Botsingen tussen Nederlandse en Duitse vlinders worden niet verwacht. Daar zijn vlinders veel te vreedzaam voor.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.