Estland volgens Olympisch zeilster Anna Pohlak

Tallinn is de hoofdstad van Estland en door zijn historisch centrum een goede bestemming voor een citytrip.

Tallinn is de hoofdstad van Estland en mooi om te ontdekken, maar Estland heeft meer te bieden.

Een land kun je het beste ontdekken met tips van locals. Dat heeft Estland wel door en daarom nodigen ze bekende inwoners uit hun top 3 te delen. Deze sterren vertellen je hun favoriete restaurants, (on)bekende shopadresjes en fijne kuuroorden. Zo deelde Estlands jongste Olympisch atlete ooit, de 20-jarige Anna Pohlak, haar favoriete plekken in Estland. Anna deed mee aan de Olympische Spelen in 2012, waar zij in de Women’s Laser Radial class op de 35ste plaats eindigde.

De top 3 Estland-tips van Anna Pohlak:

1. Het strand van Lohusalu Marina
“Waarom Lohusala Marina zo bijzonder is? Omdat de zee er elke keer dat je er bent er anders uitziet en het bezoekers altijd iets nieuws te bieden heeft. Er is een prachtig strand waar je kunt zwemmen en het is nooit te druk. Lohusala Marina is rustig en je kunt er genieten van het vreedzame gevoel dat je krijgt als je in de ongerepte natuur bent.” Klik hier voor meer informatie.

2. Kustgebied Pirita
“Pirita is één van de meest adembenemende kustgebieden van Tallinn. Dat komt deels door de pareltjes zoals het strand en de jachthaven. Het strand van Pirita is het grootste strand van Tallinn waar in de zomer dagelijks tienduizenden bezoekers komen genieten. Eén van de belangrijkste redenen dat Pirita één van mijn lievelingsplekken is, is de zee. Pirita is als een tweede thuis voor mij, vooral omdat ik meestal als ik in Estland ben mijn zomermaanden daar doorbreng. Pirita is een fantastische plek om te sporten, omdat het aan het water ligt, er wandelpaden zijn en Pirita road perfect is voor fietsers en rolschaatsers.” Ga voor meer informatie naar de website.

3. Universiteitsstad Tartu
“Mijn derde tip is de universiteitsstad Tartu in Zuid- Estland. Tartu is vooral mooi in het begin van de lente, als studenten nog niet aan de examenperiode begonnen zijn en iedereen nog ontspannen is. Tartu is een mooie stad die gemakkelijk lopend of op de fiets te verkennen is, en waar alles binnen handbereik is. De bijzondere charme van Tartu is vooral afkomstig van het karakter als studentstad en de jeugdige geest.” Hier vind je meer informatie.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.