Ga eens fietsen in Zuid-Duitsland

Het is goed fietsen in Zuid-Duitsland en door de nieuwe website vind je nu makkelijker de weg.

Het is goed fietsen in Zuid-Duitsland en door de nieuwe website vind je nu makkelijker de weg. Foto: RadSüden.

Actieve vakantiegangers hebben Duitsland al ontdekt als fietsland. Het land wil nu ook aandacht vragen voor de minder bekende vakantieoorden. Dit doen ze met de nieuwe website Radsueden.de, een panoramakaart voor fietsers en een Nederlandstalige Facebookpagina. De werkgroep RadSüden wil de minder bekende vakantieoorden in het noorden van Baden-Württemberg op de kaart zetten. Hier is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een veelzijdig aanbod voor de actieve vakantieganger.

Fietsroutes
Nergens anders in Zuid-Duitsland kruisen zo veel lange-afstand-fietsroutes elkaar als in de regio rond de natuurparken Schwäbisch-Fränkischer Woud, Stromberg-Heuchelberg en Neckartal-Odenwald, aldus de regionale toeristische vertegenwoordiging. De 12 routes leiden de je door de wijngaarden, de valleien en langs de rivieren van de Neckar, Tauber, Kocher en Jagst. Een aanrader is de nog relatief onbekende “Duitse vakwerkroute”. De fietsroutes variëren van de vlakke etappe in de rivierdalen tot de “Buckelestour-Hohenlohe”. Het milde klimaat met veel zonuren zorgen voor prima omstandigheden.

Gratis Panoramakaart
De nieuwe Panoramakaart voor fietsers geeft naast een route-overzicht ook informatie over fietsvriendelijke accommodaties en servicestations. Als E-bike regio mogen de accuwissel- en oplaadstations natuurlijk niet ontbreken. De Panoramakaart is gratis en kan worden aangevraagd bij toeristische informatie punten.

Facebook
Speciaal voor de actieve vakantieganger uit Nederland is de Nederlandse Facebook pagina “Actieve vakanties in Baden-Wuerttemberg” ingericht met tips en aanbiedingen voor fiets- en wandelvakanties, wijn en cultuur.

Persoonlijke tourgids
Een bijzonder aanbod voor diegenen die graag met vrienden, familie of collega’s op fietstocht gaan, is het “Rondom-zorgeloos-pakket”. Gecertificeerde tourgidsen zorgen in overleg met de gast voor de routeplanning, leuke culinaire en culturele tussenstops en weten veel te vertellen over de door de wijncultuur geïnspireerde keuken, historische steden en tradities. Dankzij de talrijke E-bike verhuurstations kunnen ook minder sportieve fietsers op ontdekkingsreis door het heuvelachtige wijn- en boslandschap.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.