Het draait om champignons in Limburg

Champignonliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een reis naar Noord-Limburg.

Champignonliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een reis naar Noord-Limburg.

Champignons is een van de producten waar Noord-Limburg om bekend staat. Als je een champignonliefhebber bent en je plant een bezoek aan de streek, dan zijn er verschillende activiteiten die je kunt ondernemen. Zo is er een champignonmuseum waar je heen kan gaan of je gaat langs bij een Paddestoelerij. Het verhaal van de champignon is bijzonder. De champignonteelt speelt zich namelijk binnen en in het donker af. Het bijzondere teeltproces, ooit bij toeval in Parijs ontdekt, gebeurde oorspronkelijk zelfs volledig ondergronds. Tegenwoordig hoeft dat niet meer en gedijt de champignon in een donkere ruimte, onder de best denkbare milieuomstandigheden op zijn bedje van compost.

Ontdek de champignon
Hoe dat precies in zijn werk gaat is onder andere te zien in Streekmuseum De Locht in Melderslo. Het museum ligt aan een fietsroute die vanuit Horst langs plekken en bezienswaardigheden voert die een rol spelen in de champignonteelt. Onderweg zijn er verschillende ‘kleine kaart’ locaties om in dit jaargetijde lekker op te warmen van een broodje champignon, omelet, soepje of salade met deze eetbare paddenstoel uit de buurt.
Een ander bijzonder adres is de Paddestoelerij in Grubbenvorst. Na een informatieve rondleiding over de teelt, verzorging, oogst en de behandeling van champignons volgt een proeverij en maak je kennis met de culinaire mogelijkheden van paddenstoelen. In het pand is ook een winkeltje met verse paddenstoelen en kant en klare producten, zoals gevulde champignons, soepen, lasagnes van paddenstoelen en paddenstoelburgers.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.