Ga naar Malta voor kerstsfeer

In Malta kun je alvast in de kerstsfeer komen door het bekijken van kerststallen en kunst.

In Malta kun je alvast in de kerstsfeer komen door het bekijken van kerststallen en kunst.

In Malta willen ze je graag helpen om alvast in de kerstsfeer te komen. Ze organiseren namelijk een kerstexpositie in het gebouw van Malta Tourism Authority in Valletta. Je kan dagelijks een flinke portie kerstsfeer beleven in het middeleeuwse pand. Er worden verschillende kerststallen en kunstvoorwerpen tentoongesteld. De toegang is gratis.

Traditie
Het pand van Malta Tourism Authority is vaker het decor geweest voor kerstexposities. Het is sinds het begin van de 17e eeuw een Maltese traditie om grote kerststallen te maken, die veelal buiten tentoongesteld worden. De kerststallen worden gemaakt van uiteenlopende materialen, van papier-maché, tot hout en van karton tot struisvogeleischalen.
Naast de kerststallen kun je er kunstvoorwerpen bekijken. Ook deze kunstvoorwerpen staan volledig in het thema van Kerst. De kunstvoorwerpen worden gemaakt van ongebruikelijke materialen en tonen daarmee de creativiteit van de kunstenaars. Bekijk de glas-in-lood panelen van Maria en baby Jezus, beelden en Bethlehem in een glazen fles met eigen ogen. Voor toeristische informatie zit je gelijk op het goede adres, ook het lokale verkeersbureau zit in de Auberge d’Italie.

Kerst in Malta
Kerstmis wordt in, overwegend Katholiek, Malta groots gevierd met veel versieringen en evenementen. Dat de kans op sneeuw nihil is doet niks af aan de ultieme kerstsfeer die er heerst. In St John’s Co-Cathedral in Valletta vindt een speciale kerstdienst plaats, compleet met kerstliederen bij kaarslicht. Een hoogtepunt tijdens de feestdagen is het jaarlijkse pantomime, dat gehouden wordt in het Manoel Theatre.
Ben je rondom de kerstperiode in Malta dan moet je zeker een bezoek brengen aan de levende kerststal, Ghajnsielem in Gozo. Malta is de ideale bestemming om lekker te gaan kerstshoppen. Er zijn verschillende kerstmarkten waar je cadeautjes kan kopen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.