Kies de CityTrip App die bij je past

De app Citytripplanner

De app Citytripplanner


Als je het prettig vind om onderweg mobiel online te zijn voor het glad laten verlopen van je citytrip, dan is er keuze genoeg. Speciale apps voor citytrips zijn niet moeilijk te vinden. Het probleem is eerder: welke moet je kiezen? De ontwikkelaars houden in de gaten waar de gebruiker behoefte aan heeft, wat soms resulteert in ontwikkeling van gelijksoortige functionaliteit binnen alle apps, zoals het gebruik van ‘offline kaarten’, om de kosten van data roaming te verminderen.

De verschillen in de apps zitten vaak in de integratie van functionaliteit, zoals sociale media of de mogelijkheid om een op de desktop voorbereide trip in te lezen.

Stijlvoorbeelden
De volgende 5 apps geven je een indruk van de stijlen waar je uit kan kiezen.
Voor wie de ervaring van anderen waardeert: De site TripAdvisor is bekend van de uitgebreide reviews van reizigers over horeca en luchtvaartmaatschappijen. Logisch dat ze dit als sterk punt naar voren brengen in hun citytrip apps. Viamobile is gemaakt voor het zoeken van horeca en attracties in de stad waar je je bevindt. Het probleem van roaming is opgelost door een aparte app met offline kaarten te maken: de City Guide, met ‘zelf gidsende’ routes die door experts zijn samengesteld, waaruit je zelf een keus kunt maken. Wil je dus voor je op reis gaat je route klaar hebben, dan heb je meer aan de tweede app van TripAdvisor. Wie graag afgaat op de ervaringen van andere reizigers, meer dan 100 miljoen, en niet graag zelf een route bedenkt, zal deze apps kiezen.

Voor de doe-het-zelver: De doe-het-zelver, op zoek naar een android app, is goed uit met CityTrip Planner. De eenvoud siert deze app getuige de kritieken op de bijbehorende Facebook-pagina. Het ontwerp is recht door zee, gemaakt om in de stad attracties en horeca te selecteren, en je kan je er naartoe laten gidsen. Je kan je keuzes maken op basis van gedegen informatie d.m.v. directe links naar bijv. Wikipedia. De integratie met de desktop site zorgt dat je je bezoek aan bezienswaardigheden kan plannen. Diezelfde site, die onlangs een web award gewonnen heeft, geeft je de mogelijkheid om je reis en verblijf thuis volledig te boeken. Je geplande route kun je via een QR code downloaden naar je mobiel, waarbij de gekozen stad als het ware vrijgegeven wordt. Je kan dan de offline kaarten downloaden en onbeperkt trips voor deze stad creëren. Dit is de oplossing van deze ontwikkelaar voor minder data roaming. Wil je je trip vlot en volledig zelf voorbereiden, zonder de poespas van inloggen en  delen via social media, ga dan naar de CityTripPlanner.

Minder is meer: Wil je meer genieten door minder in de rij te staan en geen tijd te verdoen aan tegenvallers, dan zijn  Fodor’s City Guides een goede optie. De City Guides zijn losse apps per stad. Nadeel: ze zijn er  voor een beperkt aantal steden een veelal alleen voor Mac platforms. Voor een paar steden zijn er Window-versies gemaakt. Fodor maakt zich sterk door te garanderen dat alleen goede attracties en horeca worden aangeraden op basis van beoordelingen van lokale experts. Verder ligt de meerwaarde van Fodor’s city guides in de integratie met Expedia, OpenTable en TicketsNow, zodat je in de stad van je keuze een hotel, restaurant of theaterticket kan boeken. Fodor is een uitgever van reisgidsen en levert taalgidsen als app, waarmee je bij je citytrip met de lokale bevolking kan communiceren. Zo kan je ook ouderwets de weg vragen aan een voorbijganger. Dat is pas echt offline gaan! De City Guides geven je gelimiteerde maar goede informatie, handig voor de citytripper die eigenlijk niet teveel naar zijn mobiel wil grijpen onderweg.

Voor social media fans: Breed is de beste omschrijving van mTrip. Het is beschikbaar voor meerdere platforms, waaronder android en voor een breed publiek. mTrip beroemt zich op het gebruik van informatie van reisuitgever Falk, een bekende naam in de wereld van de papieren plattegronden en autokaarten. Wederom een app met adviezen van experts en door gebruikers gegenereerde content. De app helpt je bij het kiezen en vinden van attracties en horeca. Je kan gebruik maken van voorkeursfilters, OV informatie en route kaarten voor wandelen. mTrip maakt zich ook sterk door gebruik van sociale media: je kan je citytrip-fotos delen via Facebook en email. Met deze app drijf je lekker met de stroom mee.

Speld in de hooiberg: een app gericht op je interesse: Naast de grote integreerders, blijven er toch her en der nog specialisten ontstaan. Arts Holland App  is een app die nu nog beperkt is tot 4 grote Hollandse steden, namelijk Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De app geeft informatie voor een groeiende groep kunst- en cultuurtoeristen en wordt vooral door Engelse en Amerikaanse reizigers gebruikt. De ontwikkelaars doen mee aan de trends van het offline bruikbaar zijn en integratie met social media. Een up to date agenda met culturele activiteiten is de kracht van deze app. Ben je zelf ook een toerist met een specifiek doel en wil je gerichte informatie?  Zoek dan goed op internet of jouw specialisme er ook tussen zit.

De keuze is nu aan jou
Praktisch elke stedenreis app zal je door de stad leiden en laten zien welke attracties en horeca zich in je buurt bevinden. De keuze voor je app hangt af van je levensstijl. Ben je iemand die graag ervaringen deelt via social media of juist niet? Kies je op basis van de adviezen van experts, andere gebruikers of ga je op je eigen gevoel af?  Bereid je alles graag tot in de puntjes voor of improviseer je liever? Waarom wil je eigenlijk deze stedenreis maken? De antwoorden op deze vragen zijn de antwoorden op de vraag welke citytrip app bij je past.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.