Lichtjesparade brengt kerstsfeer

Als je in Amerika bent en je wil in de kerstsfeer komen, kun je naar de lichtjesparade in de kustplaats Seaside.

Als je in Amerika bent en je wil in de kerstsfeer komen, kun je naar de lichtjesparade in de kustplaats Seaside.

In het kustgebied van het Amerikaanse Oregon valt doorgaans weinig sneeuw, toch komen de inwoners graag in de kerstsfeer. Dat doen ze met de jaarlijkse lichtjesparade: ‘Pacific Power Parade of Lights’. Tijdens deze sfeervolle lichtjesparade worden niet alleen huizen en tuinen, maar ook auto’s en boten versierd met lichtjes en andere kerstdecoraties. Als je toch in de kuststreek bent kun je net zo goed het landschap ontdekken. Zo kun je er bijvoorbeeld gaan walvis spotten.

Lichtjesparade
Naast de karakteristieke stad Portland, de vruchtbare Willamette wijnvallei en besneeuwde hellingen van Mt. Hood waar jaarlijks duizenden skiërs hun hart ophalen, staat Oregon ook bekend om haar ruige kustlijn. Jaarlijks wordt de ‘Pacific Power Parade of Lights’ in Seaside georganiseerd om de wegen en wateren van de Oregon Coast in intieme kerstsferen te brengen. Zowel inwoners als toeristen kijken hier ieder jaar naar uit. Ook versieren inwoners gezamenlijk de Oregon Seaside een dennenboom om het winterseizoen af te trappen.

Ruig en gevarieerd kustlandschap
Als toeristen de lichtjesparade bezoeken, is het ook zeer de moeite waard om de rest van het kustgebied te ontdekken. Oregon Coast biedt zowel avonturiers als natuurliefhebbers een gevarieerd kustlandschap, wat bestaat uit enorme kliffen waar hoge golven tegen de rotsen slaan, rustige baaien, zandstranden en indrukwekkende bergen. In dit stukje Oregon kan de natuur haar eigen gang gaan, wat ook te zien is aan de vele diersoorten die er leven. Zeeleeuwen rusten uit in de baaien, door de aangrenzende zee trekken groepen walvissen en de bossen worden bewoond door herten en de Noord-Amerikaanse poema. Tevens zijn er op de stranden verschillende soorten kustvogels te spotten.

Walvissen spotten
Doordat de kust van Oregon voor iedereen toegankelijk is en groepen walvissen door de wateren langs de kust trekken, is ‘whale watching’ tijdens de wintermaanden een geliefde toeristische attractie. Walvissen worden het hele jaar door bij Oregon Coast gespot. Ook in de wintermaanden verblijven veel walvissen rondom de kust van Oregon. De lichtjesparade, bijzondere natuur en gezellige sfeer maken van Oregon Coast een verrassende plek om kerst te vieren.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.