Livigno begint winterseizoen skipas vrij

Wintersporters kunnen aan het begin gratis de nieuwe freeride pistes proberen, omdat een skipas niet nodig is. Foto: Livigno - Gene Darkwin.

Wintersporters proberen aan het begin van het seizoen gratis de nieuwe freeride pistes, omdat een skipas niet nodig is. Foto: Livigno – Gene Darkwin.

De wintersportbestemming Livigno, in de Noord Italiaanse regio Lombardije, begint het wintersportseizoen met een speciale actie. Je kan van van 1 tot en met 20 december skipas vrij skiën, maar alleen als je kiest voor een overnachting bij een van de partneraccommodaties. Daarnaast zijn er twee speciale freeride area’s die deze winter op beide bergzijden worden geopend. Langlaufers kunnen al deze maand van start op de diverse loipes die Livigno heeft.

Skipas vrij
Gasten profiteren van 1 tot en met 20 december van het ‘Skipass free’- openingsarrangement. Voor iedereen die in die periode minimaal vier nachten in een partner-hotel of zeven nachten in een partner-appartement verblijft, is de skipas inclusief.

Freeride avontuur
Nieuw deze winter in Livigno is de mogelijkheid voor freeriding in speciale freeride gebieden. Freeriding wint steeds meer populariteit onder de wintersporters. De twee nieuwe freeride-zones bevinden zich op beide bergzijden, zijn veilig, goed onderhouden en voor iedereen toegankelijk.
Op deze pistes vind je dagelijkse informatie updates over de sneeuwstabiliteit. De regionale lawine bulletins worden verstrekt door ARPA in Bormio en door het Zwitserse Instituut voor sneeuw- en lawine onderzoek en zijn te volgen op de Livigno website en bij de liftstations. Met de gratis Wi-Fi spots in het skigebied is alle informatie gratis en snel te bekijken.

Langlaufen
De cross-country mogelijkheden in Livigno staan bekend bij de professionele atleten. Zij komen hier dan ook trainen voor de World Cup wedstrijden. Met 30 kilometer geprepareerde loipen kiezen langlaufers elke dag een andere route. Het besneeuwingssysteem maakt het mogelijk dat de loipen begin november al open gaan.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.