Londense taxi’s weer bekroond

De bekende Londense 'cabs' zijn weer uitgeroepen tot de beste taxi's ter wereld.

De bekende Londense ‘cabs’ zijn weer uitgeroepen tot de beste taxi’s ter wereld.

Het is alweer de zesde keer op rij dat de Londense ‘cabs’ zijn uitgeroepen tot de beste taxi’s ter wereld. Dit blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde taxi onderzoek van Hotels.com. De Britse hoofdstad liet concurrentie ver achter zich. Ze wonnen met 22% van de stemmen, gevolgd door New York met 10%. Tokio staat op nummer drie met 9%. Amsterdam staat op een gedeelde vijfde plaats. Dit hebben 2.683 respondenten afkomstig uit 30 landen besloten.

’s Werelds beste taxi’s
1. Londen (22%)
2. New York (10%)
3. Tokio (9%)
4. Berlijn (5%)
5= Amsterdam (4%)
5= Madrid (4%)
5= Mexico-Stad (4%)

De ranglijst
Van de 33 steden in het onderzoek voert Londen de ranglijst aan in vijf van de zeven categorieën, waaronder netheid (23%), omgevingskennis (27%) en rijgedrag (30%). Hoewel de Londense taxi’s ook het best presteren als het gaat om vriendelijkheid (23%), vinden reizigers deze categorie het minst belangrijk, waardoor Londense taxichauffeurs wellicht wat gas zullen gaan terugnemen. Veiligheid is voor bijna een kwart van de ondervraagde reizigers (23%) het belangrijkste criterium bij een taxirit, ook hier scoren de ‘cabs’ in Londen het best.
Op het onderdeel prijs/kwaliteit voeren New York en Bangkok de ranglijst aan (20%), hoewel Bangkok dit jaar geen algehele top vijf notering behaalde. De befaamde gele taxi’s in New York gaan aan kop als het aankomt op de beschikbaarheid van taxi’s (23%).

Vreemde spullen
Het wereldwijde taxi onderzoek brengt tevens enkele raadselachtige objecten aan het licht die reizigers achterlieten in taxi’s, waaronder:
Een pruik en een vogel in een kooi in een taxi in de VS
Een beenprothese en een ex-vriend in Australië
Een schuiftrompet in Finland
Een Rubiks kubus in Italië
Een kunstgebit in Duitsland

Gebruiken
Uit het onderzoek blijkt dat reizigers over de hele wereld geneigd zijn om tijdens een taxirit te gaan smsen en emailen (19%). De op een na populairste bezigheid is slapen (15%), gevolgd door eten (10%) en zoenen (9%). Gevraagd naar welke natie het meest amoureus is in taxi’s, zijn het de Britten die de boventoon voeren. Van de re izigers die toegeven hun hartstochtelijke gevoelens te uiten op de achterbank, is 14% Brits. Dat is 10% meer dan het wereldwijde gemiddelde van 4%.

Overige bevindingen
Voor meer dan de helft van de reizigers (53%) is de taxi het meest geliefde vervoersmiddel tussen vliegveld en hotel. Als het gaat om het geven van fooi, ronden de meeste mensen de ritprijs naar boven af op hele getallen. Taxireizigers zijn geneigd om niet meer fooi te geven dan 10% van de ritprijs. De meest gewaardeerde voorziening in taxi’s is WiFi (14%), gevolgd door radio en muziek. Reizigers ergeren zich het meest aan taxichauffeurs die niet de kortste route nemen.

Bekijk het hele onderzoek in deze infographic.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.