Nachtelijke winteravonturen in Tirol

In de Tiroler Zugspitz Arena is er 's avonds ook genoeg te doen deze winter.

In de Tiroler Zugspitz Arena is er ’s avonds ook genoeg te doen deze winter.

De nachten in de wintersportregio Tiroler Zugspitz Arena zullen vanaf 27 december niet stil zijn. Iedere dinsdag- en vrijdagavond worden de skipistes van de Ehrwalder Alm verlicht, openen vier traditionele berghutten hun deuren en transformeren de pistes zich in een drie kilometer lange run voor rodelfans. Elke dinsdag- en vrijdagavond gaan om klokslag half zeven de schijnwerpers aan op de Ehrwalder Alm en veranderen de skipistes in een rodelbaan. Je gaat de berg op met de Ehrwalder Almbahn om vervolgens aan de voet van de Zugspitze, 400 hoogtemeters op een minibob, houten slee of sneeuwscooter te trotseren. Sleeën kunnen worden geleend bij het dalstation van het lift.

Berghutten
Wie een tussenstop maakt in een van de vier berghutten direct aan de piste, geniet van een avond in Tiroler stijl met lokale lekkernijen en live muziek. De Ehrwalder Alm en Ganghoferhütte zijn tot 23:30 uur geopend. Ook de nieuwe locatie BrentAlm aan de voet van de Ehrwalder Almbahn, die in december wordt geopend, heet je welkom tijdens het nachtelijk winteravontuur.

Gratis sleeplezier
De rodelavonden in Ehrwald worden iedere dinsdag- en vrijdagavond vanaf 18:30 uur, afhankelijk van de sneeuwcondities en de weersomstandigheden, vanaf 27 december tot en met 25 maart gehouden. Met de Top Snow Card is deelname gratis. Gasten zonder skipas kunnen onbeperkt gebruik maken van de lift voor €18,- per volwassene en € 14,- per kind. De Top Snow Card is geldig in alle skigebieden in de wintersportregio Tiroler Zugspitz Arene en is te koop vanaf twee dagen verblijf .

Andere activiteiten
Alle dorpen van de Tiroler Zugspitz Arena bieden iedere avond een divers aanbod van activiteiten. Variërend van skitochten, fakkelwandelingen en rodelen tot skishows of theatervoorstellingen. Maar ook een romantische tocht met de paardenslee of schaatsen behoren tot de mogelijkheden. Door de goede busverbinding tussen de verschillende dorpen is deelname aan een activiteit in een ander dorp makkelijk te ondernemen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.