Nederlandse hotels scoren met internet

Nederland staat er goed voor als het gaat om hotels met een internetverbinding, blijkt uit onderzoek. Foto: Creative Commons.

Nederland staat er goed voor als het gaat om hotels met een internetverbinding. Foto: Creative Commons.

Internet was lange tijd een privilege in hotels, alleen weggelegd voor zakenmensen. Inmiddels heeft iedereen een smartphone met wifi en verwacht dan ook draadloos internet op zijn vakantieadres. De aanwezigheid van wifi is onmisbaar geworden in hotels. Hotelzoekmachine www.trivago.nl heeft per land onderzocht welk percentage hotels internet aanbiedt op de kamers en zodoende bekeken welke landen het verst gevorderd zijn in het aanbieden van internetconnecties in hotels.

Nederland & België
Nederlandse hotels zijn zeer internettoegankelijk. Maar liefst 78% van de Nederlandse hotels biedt een vorm van internet aan op de hotelkamers. Nederland eindigt daarmee op een 5e plek in de internetranglijst. In Belgische hotels is de kans op internet een stuk kleiner, hier hebben 66% van de hotels internet op de kamers. Hiermee staat België op de 18e plaats in de lijst.

Buitenland
Landen die nog hoger eindigen dan Nederland zijn de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland, Roemenië en Canada. Vooral in de VS zijn hotelgasten bijna altijd van internet voorzien. Bezoekers van Amerikaanse hotels hebben 89% kans dat hun hotel internet aanbiedt op de hotelkamer.
Landen die lager eindigen dan Nederland, maar die eveneens opvallend goed scoren zijn Balkanlanden als Slovenië (76%) en Servië (75%). Hier is een internet zekerheid vastgesteld van minstens 75%. Verder doen Frankrijk (74%), het Verenigd Koninkrijk (74%) en Noorwegen (72%) het ook goed.
Landen die opvallend laag eindigen zijn Duitsland met slechts 51% van de hotels die internet aanbieden op hun hotelkamers, en ook vakantielanden als Griekenland (49%) Spanje (47%) en Portugal (45%) zijn met een internettoegankelijkheid van minder dan 50% enigszins internet onzeker. Hotelbezoekers die op hun internet gesteld zijn, kunnen in deze landen de internetconnectie beter niet voor lief nemen, en voor het boeken controleren of internet ook daadwerkelijk wordt aangeboden.

Schermafbeelding 2013-10-31 om 10.17.57

Nederlandse hotels scoren met internet 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.