Nieuw: Streets of the world als avonturenboek

De omslag van het boek.

De omslag van het boek.


In navolging van het succesvolle boek Streets of the World – Azië, is sinds deze week deel II verkrijgbaar als E-book: Streets of the World – Amerika. Streets of the World is een wereldwijd fotoproject waarvoor Jeroen Swolfs naar alle landen ter wereld reist om het straatleven in het centrum van alle hoofdsteden te fotograferen. Onderweg maakt Swolfs bizarre en ontroerende dingen mee die hij beschrijft in zijn avonturenboeken ondersteund door zijn foto’s. Jeroen is nu vier jaar onderweg en heeft 123 landen gefotografeerd. Over de eerste fase van zijn reis schreef Jeroen een boek dat in mei 2011 is uitgebracht door National Geographic. Zijn tweede boek is nu verkrijgbaar als E-book via www.streetsoftheworld.com.

‘Na twee jaar door Azië gereisd te hebben breekt er een nieuwe fase aan in het Streets of the World project. Jeroen begint aan het Amerikaanse continent. Een continent dat hij dacht te kennen maar niets blijkt minder waar. Hij reist door zesentwintig zeer uiteenlopende landen, vanaf Canada door de Cariben via Centraal Amerika naar Argentinië. Ook in dit tweede deel komt Swolfs op heftige plekken, ontmoet boeiende mensen en begint het jarenlange zwerven over de wereld zijn tol te eisen’, zo geeft de uitgever als toelichting op de publicatie.

Over de fotograaf
Na het afronden van de Academie voor Fotografie in Amsterdam werd Jeroen Swolfs (10 augustus 1974) freelancer. Hij reisde naar alle hoeken van de wereld en focuste zich op politieke en sociale zaken. Dit resulteerde o.a. in een serie over Servische vluchtelingen en diverse series over Roma minderheden in Oost-Europa. Swolfs deed onder meer opdrachten voor de Volkskrant, Volkskrant Magazine, het Rijksmuseum, de Rabobank en Amsterdam Weekly. In 2009 startte Swolfs zijn wereldwijde fotoproject Streets of the World.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.