Nu ook naar Turkije voor wintersport

Op dit moment ligt er al 60 km piste in Erciyes, maar in de toekomst moet dat 200 km worden. Foto: Turkije ©Erciyes Turizm.

Op dit moment ligt er al 60 km piste in Erciyes, maar in de toekomst moet dat 200 km worden. Foto: Turkije ©Erciyes Turizm.

Bij Turkije denk je aan zon, zee en strand, maar dat is niet het enige wat deze vakantiebestemming te bieden heeft. Je kunt namelijk ook op wintersport in Turkije. Om meer wintersporters te trekken zijn ze begonnen met de aanleg van een nieuw wintersportgebied: Erciyes. Dit ligt in Centraal-Anatolië en krijgt bijna 200 km piste. Op de hellingen van de berg Erciyes (3.916m), waar al een klein skigebied was, worden nieuwe skipistes aangelegd en skiliften gebouwd. Op dit moment is ca. 60 km piste in gebruik en heeft het gebied 14 liften, vorig seizoen was dit nog 30 km met 6 liften. In 2016 telt Erciyes volgens planning 200 km piste Met het totale project is een investering van € 275 miljoen gemoeid. Het gebied is zeer sneeuwzeker dankzij de hoge ligging.

Aanleg
Het Masterplan Erciyes omvat naast de aanleg van skipisten en liften, ook de bouw van 21 hotels, een congrescentrum en sportaccommodatie. In totaal krijgt het resort een hotelcapaciteit van 5.500 bedden. Op dit moment zijn er 5 hotels operationeel, daar komen volgende jaren 21 hotels bij. Het merendeel wordt in boetiekstijl gebouwd (17), de andere accommodatie heeft een modern karakter. Het skigebied is makkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven van de nabij gelegen stad Kayseri op 25 km afstand. De ontwikkeling van het project betekent een sterke economische impuls voor de regio en creëert naar schatting 5.000 banen. Erciyes gaat zich zowel op de buitenlandse vakantieganger als op de binnenlandse markt richten.

Vlakbij Cappadocië
Op slechts 45 minuten van Erciyes ligt het landschap Cappadocië, met de opvallende, grillige tufsteenformaties, de grotkerken en -woningen. Hierdoor is het mogelijk om een wintersportvakantie te combineren met een excursie naar, of een verblijf in Cappadocië. Op dit moment wordt de combinatie Erciyes en Cappadocië al beperkt door reisorganisaties op de Nederlandse markt aangeboden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.