Oermens heet je welkom in Rotterdam


Haast niet voor te stellen, maar op de Maasvlakte bij Rotterdam woonden vroeger ook mensen. Dat blijkt uit de nieuwe tentoonstelling ‘Beleef het verleden’ die morgen opent in FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg en ontwikkeling van Maasvlakte 2. Tijdens de aanleg van Maasvlakte 2 werden veel overblijfselen gevonden van dieren en mensen die in voorbije tijden in dit gebied leefden. De tentoonstelling biedt bezoekers de gelegenheid in een ‘tijdmachine’ te stappen die ze rechtstreeks naar de middensteentijd brengt. Ze staan oog in oog met een jager-verzamelaar in z’n jachtkamp, gebaseerd op het kamp gevonden bij opgravingen onder water in de haven. Ook kunnen bezoekers op de foto met een levensechte babymammoet. Archeologen en paleontologen die meewerkten aan de onderzoeken en opgravingen op Maasvlakte 2 geven lezingen op zaterdag 23 en zondag 24 november. De tentoonstelling ‘Beleef het verleden’ duurt tot 6 maart 2014.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.