Olifantenruzie opgelost met verhuizing

Deze Olifantenfamilie verhuist binnenkort naar Dierenrijk om meer ruzie te voorkomen. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman.

Deze Olifantenfamilie verhuist binnenkort naar Dierenrijk om meer ruzie te voorkomen. Foto Dierenpark Emmen / Wijbren Landman.

De gemoederen tussen twee olifantenfamillies in Direnpark Emmen zijn zo hoog opgelopen, dat besloten is om een van de families te verhuizen. Ze krijgen een nieuw thuis in Dierenrijk, de Kinderdierentuin bij Eindhoven. De ruzie in Emmen ontstond toen de leidster in de kudde kwam te overlijden. Het gevolg was een strijd tussen de familie van het oudste vrouwtje in de kudde en de familie van de dochters van de vorige leidster. Omdat die strijd steeds heftiger werd en voor veel onrust zorgde, werden beide familiegroepen van elkaar gescheiden. Pogingen om beide families met elkaar te verzoenen, liepen op niets uit. Daarop is besloten één van beide families naar een andere dierentuin te verhuizen.

Verhuizing
Voor het oudste vrouwtje Htoo Yin Aye en haar kinderen is nu plaats gevonden in Dierenrijk. De twee jonge olifantenmannetjes die daar in het olifantenverblijf leven, gaan naar de dierentuin van Sevilla om plaats te maken voor Htoo Yin Aye, haar volwassen dochter Ma Palai, zoon Mong Tine en de afgelopen zomer geboren Thuya.

Spanje
Zodra beide mannetjesolifanten uit Mierlo naar Spanje zijn vertrokken, kan ook de verhuizing van de vier olifanten van Dierenpark Emmen naar Dierenrijk plaats vinden. In Emmen worden die olifanten inmiddels al getraind om de transportkist in te lopen. In Emmen blijft een familiegroep van drie zussen en vier jonge mannetjes. De leidster van die groep is Mingalar Oo, de eerste olifant in Emmen geboren. Met die familiegroep, waarin Mingalar Oo mogelijk drachtig is, wil Dierenpark Emmen een heel nieuwe olifantenkudde opbouwen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.