Ontdek de nacht van het zilver

Tijdens de Nacht van het Zilver kun je de kunstwerken van zilversmeden bekijken. Foto: Rob Glastra Fotografie.

Tijdens de Nacht van het Zilver kun je de kunstwerken van zilversmeden bekijken. Foto: Rob Glastra Fotografie.

De vestingstad Schoonhoven organiseert ook dit jaar de Nacht van het Zilver. Op 14 december van 18.00 tot middernacht is de zesde editie van dit evenement. Tijdens dit culturele winterevenement kun je het werk van tientallen goud- en zilversmeden bekijken in de diverse ateliers. Tijdens de Nacht van het Zilver staan de deuren van de ateliers open voor bezoekers en tonen edelsmeden hun kunsten. De circa 2.500 bezoekers die ‘de Nacht’ jaarlijks trekt krijgen een diversiteit te zien van authentieke werkplaatsen tot moderne prachtstukken.

Sfeer
Tijdens de nacht vind je Zilver, Vuur, Maanlicht in Schoonhoven. De sfeer van dit evenement is volgens de organisatoren duidelijk aanwezig en voelbaar in de straten van de vestingstad. Smeedgeluiden klinken deze zaterdagavond door het centrum van de stad, waar brandende vuurkorven symbool staan voor de deelnemende kunstenaars.

Tour door de stad
Vanaf de turfkelder onder het historische stadhuis begeleiden stadsgidsen met fakkels bezoekers door de stad. Gedurende de tour wordt er verteld over de geschiedenis van het zilver en de Zilverstad. Bijzonder is dat alle goud- en zilversmeden zich in het centrum van Schoonhoven en op loopafstand van elkaar bevinden. Allen heten zij bezoekers van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.