Ontdek Duitslands grootste winterwonderland

Om wintersfeer te proeven kun je binnenkort naar het winterwonderland in Europa-Park.

Om wintersfeer te proeven kun je binnenkort naar het winterwonderland in Europa-Park.

In de winter kun je de gezelligheid van een kerstmarkt opzoeken. Het attractiepark Europa-Park in Duitsland neemt dit heel serieus, ze zetten volgens eigen zeggen ‘het grootste winterwonderland van Duitsland’ op. Van 23 november tot en met 6 januari 2014 is het park omgetoverd tot winterwonderland. Er zijn naast de bekende attracties veel extra winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Maar er zijn ook shows die passen bij deze tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical. Ook is er dit jaar een exclusieve tentoonstelling over de Beatles met originele items van the Fab Four uit Liverpool.

Een winters avontuur
In het park zijn dertien Europese landen nagebouwd. In elk land zijn de attracties geopend, vanzelfsprekend zijn waterattracties en buiten-achtbanen als Silver Star, Wodan en ‘blue fire’ gesloten. Maar er zijn daarnaast nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan je met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het grote overdekte kinderwonderland hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Hier kan men ook een ritje maken op een van de vier overgebleven saloncarrousels ter wereld, de ‘Eden Palladium’.

Fantastische wintershows
Europa-Park staat bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld. In de entreeprijs is bijvoorbeeld ook een circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenementen-terrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow ‘Surpr’Ice, de verloren pinguin’ en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een kerstmusical. Vergeet zeker niet de lichtjesparade die elk avond door het park trekt te bekijken. In de 4D-bioscoop gaat deze winter een film over ‘Arthur’ in première, een opwarmertje voor de indoor-attractie “Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys’ die in 2014 zal openen.

Expositie “Please Please Me”
In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter) is deze winter een tentoonstelling te zien over de Beatles. Precies 50 jaar na het verschijnen van het eerste album ‘Please Please Me’ staat de meest invloedrijke band van de popgeschiedenis centraal in een Europa-Park-expositie. Deze expositie, welke met medewerking van Bernhard Paul, directeur van Circus Roncalli en groot verzamelaar van Beatles-memorabilia tot stand is gekomen, is gratis te bezoeken. Er zijn onder andere originele kledingstukken van the Fab Four te zien.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.