Ontdek kerstmarkten in Wallonië

In Belgie kun je deze winter naar verschillende kerstmarkten om cadeautjes te vinden of sfeer te proeven. Foto: WBT G.Batistini.

In België kun je deze winter naar verschillende kerstmarkten om cadeautjes te vinden of sfeer te proeven. Foto: WBT G.Batistini.

De kerstmarkten zetten overal hun kraampjes weer op. Ook in het zuiden van België vind je verschillende markten. In november en december hullen dorpen en steden zich in de gezellige kerstsfeer. In het schijnsel van de kerstverlichting ziet een historisch centrum er nog mooier uit. In heel Wallonië kun je terecht voor een winterfair, kerstmarkt en speciale activiteiten voor het einde van het jaar. Hieronder vind je een selectie van verschillende evenementen:

Kerstmarkt Brussel
De kerstmarkt van Brussel strekt zich uit over het hele centrum. De Grote Markt is sfeervol verlicht en heeft elke avond een lichtshow. Blikvanger is de enorme kerstboom uit de Ardennen. De Brusselse kerstmarkt heet niet voor niets ‘Winterpret’ omdat er veel meer te zien en te doen is dan alleen de sfeervolle, dagelijkse kerstmarkt. Een kermis, ijsbaan en sleepiste vullen het kerstspektakel aan. Nieuw dit jaar zijn de Brussels Skyliner en Ice Magic. De Skyliner neemt je mee op 70 meter hoogte en geeft een uitzicht over de sfeervolle stad. In de hal van Ice Magic zijn striphelden als metershoge ijsfiguren te zien.

Kerstmarkt Luik
Luik heeft de grootste kerstmarkt van België. Het centrum wordt volledig omgevormd tot een kerstdorp. Twee pleinen en de straten van het centrum van deze shopstad staan dan vol met kraampjes om cadeautjes uit te zoeken en stands met eten. De houten chalets van de markt bieden heel veel cadeau-ideeën en lekker eten en drinken aan. Daarnaast heeft Luik een ijspiste en een sleepiste en zijn er andere activiteiten.

Kerstmarkt in de Grotten van Wonck
In Bassenge wordt de kerstmarkt op een originele plek gehouden, namelijk in een grot. In de Grotten van Wonck zijn meer dan 75 kraampjes met streekspecialiteiten en ambachtelijke producten en cadeautjes te vinden. De kerstmarkt vindt plaats van vrijdag 13 december 2013 tot en met zondag 15 december 2013.

Kerstmarkt Durbuy
Intiem van sfeer is de weekendmarkt in het historische stadje Durbuy. Kraampjes vullen de oude steegjes en het park Roi Baudouin en maken het kleinste stadje van België dan nog sfeervoller.

Kerststal
Bent u dol op kerststallen en alles wat ermee te maken heeft? Dan kunt u uw hart ophalen in ArsKrippana in Büllingen. Hier vindt u een uitgebreide collectie kerststallen van over de hele wereld.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.