Ontdek voormalige Zuiderzee-eilanden

De vuurtoren van Marken.

Is straks een kopie van de vuurtoren van Marken straks te zien in het Zuiderzeemuseum?. 

De Zuiderzee is allang niet meer, maar het Zuiderzeemuseum houdt de herinnering in leven. Om de geschiedenis aantrekkelijk te houden moet er wel vernieuwd worden. Daarom komen ze in 2014 met een nieuw waterdoepark genaamd: Waterwerken. Een onderdeel van dit nieuwe park zijn de vijf voormalige Zuiderzee-eilanden. Deze kleine versies van Marken, Pampus, Schokland, Urk en Wieringen moeten iedereen meer leren over de geschiedenis van de zee en de eilanden. Op en bij de eilanden kun je van alles doen: schatzoeken, vissen met een hengel, pompen of verzuipen, spuiten met een waterkanon, varen met een roeibootje en veel waterpret beleven (ook voor de allerkleinsten).  Je kan zelf ook meedenken aan dit nieuwe park. Het museum vraagt je suggesties in te sturen over wat jij typerend vindt voor ‘spelen met water.’

Stuur je ideeën in via de website, hier vind je ook meer informatie.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.