Oudjaarsconcert in bioscoop Den Haag

Het Oudejaarsconcert vanuit Berlijn.

Het Oudejaarsconcert vanuit Berlijn.


Zin om op een bijzondere manier het jaar 2013 af te sluiten? Het Gala van de Berliner Philharmoniker o.l.v. Sir Simon Rattle met pianist Lang Lang is dinsdag 31 december, 17.15 uur live vanuit Berlijn te zien in Pathé Buitenhof, Den Haag. Tickets (17,50 euro, incl. ontvangstdrankje) zijn te koop via www.pathe.nl/buitenhof en een de kassa van de bioscoop.

Het Oudejaarsconcert van de Berliner Philharmoniker in hun eigen concertzaal de Philharmonie is inmiddels een mooie traditie. Voor liefhebbers van klassieke muziek zijn de ritmes van de Hongaarse dansen al net zo’n vast onderdeel van Oudejaarsavond als ploffende champagnekurken en vuurwerk. Op deze feestelijke avond met een altijd verrassend programma staan befaamde dirigenten voor het Berlijnse toporkest en treden wereldsterren op zoals Cecilia Bartoli en Elina Garanca.

Dit jaar is het Berlijnse Gala voor het eerst live, in HD en met Dolby 5.1 sound te zien en horen in de Haagse bioscoop Pathé Buitenhof. Sir Simon Rattle is de dirigent. Achter de piano zit de wereldwijd geliefde Lang Lang, die op het Gala van 2009 ook al diepe indruk maakte. Zijn briljante, gevoelige spel, dat ondanks zijn meesterschap altijd spontaan klinkt, vervoert wereldwijd zowel zijn collega’s als het publiek.

Het programma
Johannes Brahms: Hongaarse dansen nr. 1 in G mineur en nr. 3 in F majeur
Sergej Prokofjev: Pianoconcert nr. 3 in C majeur, opus 26
Paul Hindemith: Symfonische dans nr. 3
Antonin Dvořák: Drie Slavische dansen
Aram Chatsjatoerjan: Vier dansen uit het ballet Gayaneh

Websites Lang LangBerliner Philharmonikertrailer GalaPathé Buitenhof

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.