Start de winter met Kerstmannen skirace

Kerstmannen trappen het seizoe af in Samnaun. Foto: Andy Mettler/Engadin Scuol Samnaun.

Kerstmannen trappen het seizoe af in Samnaun. Foto: Andy Mettler/ Engadin Scuol Samnaun.

Het begin van het wintersportseizoen komt er aan. De meeste skiliften gaan eind november weer in gebruik en dat staat gelijk aan spektakel. Elke wintersportregio doet iets om op te vallen aan het begin van het seizoen. Op 30 november start Samnaun met de ‘ClauWau’ de winter. Voor de dertiende keer is het wereldkampioenschap van de Kerstmannen de seizoenstart van de grootste ski arena in de oostelijke Alpen met 238 kilometer piste.

‘ClauWau’ 
Tijdens deze start van de winter strijden teams van vier Kerstmannen in de disciplines steenboksprinten, schoorsteenklimmen, pakjes dragen en kerstkoekjes serveren. De Kerstman zal als middelpunt van het evenement symbool staan voor vrede en dienst doen als weldoener voor de vakantieregio Engadin Samnaun in de adventtijd. De feestelijke opening van het seizoen wordt afgesloten met een open air concert van Beatrice Egli, de winnares van ‘Deutschland sucht den Superstar 2013’. De toegang tot het concert is gratis en begint om 22.00 uur.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Bekijk het filmpje hieronder voor een sfeerimpressie van het evenement:

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.