Steeds meer pret buiten de ski-piste

Er zijn steeds meer mogelijkheden buiten de piste op wintersport.

Er zijn steeds meer mogelijkheden buiten de piste op wintersport.

Er komt steeds meer vermaak voor mensen die niet alleen op de piste willen staan tijdens hun wintersportvakantie. Zo zijn er in de Stubaivallei in Oostenrijk buiten de piste veel mogelijkheden in de omgeving. Er zijn geclassificeerde rodelbanen en sneeuwrijke paden voor winterwandelingen. Ook langlaufers en schaatsers vinden een veel variatie op de paden en ijsbanen. Echte waaghalzen gaan paragliden, deltavliegen of een bevroren waterval of ijstoren beklimmen met stijgijzers. Volop avontuur in de Stubaivallei.

Natuurlijk rodelen, klimmen of zweven
Met 11 banen die zorgen voor meer dan 40 kilometer rodelplezier beschikt de Stubaivallei over ‘het grootste, natuurlijke rodelgebied in Tirol’. Zelfs in de nacht is het mogelijk om te rodelen op sfeervol verlichte rodelbanen. Stoere bergbeklimmers gaan de hoogte in, op de 20 meter hoge ijstoren op de gletsjer of – als je gelukt hebt- op de bevroren watervallen.
De ijstoren is van december tot eind maart geopend en voor beginners worden lessen aangeboden. Voor wie de ijstoren niet hoog genoeg is: mogelijkheden om de bergtoppen van bovenaf te bekijken zijn er genoeg. Deltavliegers of paragliders stijgen op vanaf de bergstations van de Elfer en de Schlick 2000 voor een schitterend uitzicht over de bergwereld van de Stubaivallei.

Hiken door het winterlandschap
Liever met beide benen op de grond? De winterse wandelpaden, waarvan sommige opgezet als circuits, leiden door idyllische landschappen. Voorkeur voor een eigen route? De bewegwijzering en de sporen van wilde dieren in de sneeuw leiden naar verborgen plekken in de ongerepte omgeving. Anderzijds lopen er goed geprepareerde langlaufloipes door de vallei. Met in totaal 72 kilometer zal de Nordic sportliefhebber zich er thuis kunnen voelen, zowel op de klassieke manier –op parallelle groeven- als over de skate sporen. IJsliefhebbers glijden over de gladde oppervlakten van de ijsbanen in o.a. Neustift. De twee ijsbanen in Neustift en Fulpmes bieden zelfs curling en ijsdisco’s.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.