Stem op ontwerp metrostation Disneyland

Je kan zelf het ontwerp kiezen van het metrostation dat bij het nieuwe Disneypark in Shangai hoort.

Je kan zelf het ontwerp kiezen van het metrostation dat bij het nieuwe Disneypark in Shangai hoort.

Disneyfans hebben nog een paar dagen om te stemmen op de inrichting van het metrostation in Disneyland Shangai. Dit park gaat in 2015 open en dan moet het metrostation ook klaar zijn. Je kan nog stemmen tot zondag middernacht, inmiddels zijn je al 20.000 mensen voorgegaan. Op dit moment staat een blauw kleurenschema dat fantasy elementen benadrukt bovenaan in de poll, volgens de organisatoren. De zes kandidaat- projecten werden geproduceerd door een team uit Oost-China van het Architectural Design and Research Institute .

Stemmen
Je stem telt niet alleen mee voor het design, je kan er ook nog iets mee winnen. 100 mensen die stemmen voor het winnende ontwerp zullen een geschenk ter waarde van 300 yuan (€40,-) ontvangen. De Shanghai Shentong Metro Group – Metro exploitant en organisator van de poll – heeft aangegeven dat de bouw van het Disneyland metrostation zal worden gebaseerd op het meest populaire project bij het publiek in de poll. De enige wijzigingen die worden aangebracht aan het winnende ontwerp hebben te maken met de eisen voor praktisch gebruik en de veiligheid, maar dit zal gebeuren na overleg met deskundigen.

Metro
Straks zal metro lijn 11 een uitbreiding van Luoshan Road Station naar Disneyland hebben, met stations op Kangqiao Road E, evergrow Road en Disneyland. De 9,2 kilometer lange uitbreiding omvat 7,7 kilometer boven de grond , maar het laatste stuk zal ondergronds zijn. Passagiers komen het park binnen via een ondergrondse doorgang. Volgens een plan dat eerder is onthuld, zal het Disneyland station semi-ondergronds zijn, met een dakraam om natuurlijk licht binnen te laten. Het wordt omringd door een kunstmatig meer, bomen en struiken.

Om te stemmen voor de inrichting ga je naar de website, hier vind je ook meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.