Top 5 originele hotels

Hotels zijn vaak veel van hetzelfde en lijken op elkaar. Wil je eens echt een verassende en opmerkelijke overnachting, dan kun je naar een van deze vijf hotels. Dan is alleen de overnachting al een ervaring.

1. Malmaison, Oxford, Verenigd Koninkrijk
IslBG

Het Malmaison hotel te Oxford biedt je de mogelijkheid om de nacht door te brengen in een victoriaanse gevangenis. Britse gevangenissen uit de victoriaanse tijd (19e eeuw) staan bepaald niet bekend om hun gastvrijheid, deze behoorden tot de strengste gevangenissen ter wereld. Wat dat betreft zijn de tijden in het Malmaison erg veranderd en is de harde hand inmiddels verruild voor fluwelen handschoentjes. Met comfortabele bedden, plasma televisies, luxe douches en een prachtig, warm aangekleed interieur is er in deze boetiekgevangenis aan luxe geen gebrek. Hier vind je meer informatie.

2. Jumbo Stay, Stockholm, Zweden

Dit speciale hotel bevindt zich in een oude Boeing 747-200, ook wel “jumbo jet” genoemd. Deze reus van de lucht heeft sinds haar constructie in 1976 dienst gedaan voor Singapore Airlines, het Amerikaanse Pan Am, en later het Zweedse Transjet. Inmiddels zijn de 450 zitplaatsen ingeruild voor 27 hotelkamers waaronder 2 suites in de cockpit en de staart van het vliegtuig. Veel originele aspecten van het vliegtuig zijn intact gelaten om de ervaring van een echt vliegtuig te behouden, waaronder de besturingsinstallatie en de vele waarschuwingsbordjes. Hier vind je meer informatie.

3.Treehotel, Harrads, Zweden
hotelnr3

De hotelkamers van dit boomhuthotel bevinden zich hoog boven de grond, tussen de bomen en zijn in veel gevallen goed gecamoufleerd. Zo zijn er hotelkamers die van de buitenkant met spiegels zijn behangen. De kubusvormige kamer is daardoor bijna onzichtbaar. Andere kamers zijn bedekt met takken, wat ze doet lijken op enorme vogelnesten. Ook is er een kamer in de vorm van een ufo. Hoewel de meeste kamers van buiten niet veel prijsgeven over de binnenkant van de veelal kubusvormige kamers, zijn deze zeer minimalistisch en milieuvriendelijk ingericht. Hier vind je meer informatie.

4. Martin’s Patershof, Mechelen, België
hotelnr4

Martin’s Patershof te Mechelen, is een hotel gehuisvest in de in 1867 gebouwde Minderbroederskerk. Dit bouwwerk is van binnen geheel verbouwd tot een modern hotel met een klassieke tint, afkomstig van de originele neogotische aspecten die zijn behouden. Zo heeft het hotel nog altijd hoge plafonds, zijn de glas in lood ramen nog intact, en zijn vele bogen en ornamenten zoals deze in de neogotische stijl gebruikelijk waren in het nieuwe design verwerkt. De kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, gratis Wi-Fi en mogelijkheden voor het maken van koffie en thee. Hier vind je meer informatie.

5. Cappadocia Cave Suites, Göreme, Turkije
hotelnr5

De ‘Cappadocia Cave Suites’ biedt je de kans om te overnachten in een grottencomplex uit de oudheid. Deze grotten werden in de Romeinse en Byzantijnse periode al bewoond. Sindsdien zijn de grotten behoorlijk gemoderniseerd. De grotten zijn omgebouwd tot aparte kamers met gratis Wi-Fi, een minibar, en een restaurant. De regio van Göreme is geliefd bij veel toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden dat dit stukje werelderfgoed te bieden heeft. Zo is er bijvoorbeeld een openluchtmuseum waar vele kerken te bezichtigen zijn die in de rotsen zijn uitgehakt. Klik hier voor meer informatie

Hier vind je het hele artikel van Trivago.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.