Thuis vaccinatie populairder bij reizigers

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een reisvaccinatie thuis te krijgen, dat kan makkelijker zijn voor kinderen.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een reisvaccinatie thuis te krijgen. Foto: Thuisvaccinatie.nl.

Als je een reis plant naar een verre bestemming, heb je vaak vaccinaties nodig. Daarvoor kun je een afspraak maken bij de GGD of een ander vaccinatiebureau, maar er is ook de mogelijkheid om dit thuis te doen. Via Thuisvaccinatie.nl kun je de benodigde vaccinaties in je eigen huis krijgen, ook ’s avonds en in het weekeinde. Volgens de initiatiefnemers van de site is het aantal klanten het afgelopen jaar met 80% gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor.

Als je kinderen hebt die bang zijn voor naalden, kan deze methode een hele opluchting zijn. Je vaccineren voor een reis is aan te raden, omdat je je dan beschermt tegen infectieziekten. In verschillende landen zijn de sanitaire voorzieningen en hygiëne veel minder zijn dan hier, waardoor de kans op een infectieziekte veel groter is. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je op reis gaat.

Vaccineren
Steeds meer mensen laten zich ook vaccineren voordat ze een reis gaan maken. Reizigers naar Indonesië en Thailand gaan, vanuit medisch oogpunt, het best voorbereid op reis. Dit blijkt uit intern onderzoek van Thuisvaccinatie.nl. Het afgelopen jaar groeide het aantal thuisvaccinaties met 80%. Als je een reisverzekering hebt wordt een inenting deels of helemaal vergoed, zo meldt de site. Ook dit jaar laten reizigers naar verre bestemmingen zich aanzienlijk vaker informeren over de gezondheidsrisico’s, dan mensen die hun vakantie dichtbij huis doorbrengen. Bij verre bestemmingen gaat het landelijk gezien om 62%. Voor bestemmingen dichtbij huis, wint slechts 36% van de reizigers informatie in. Uiteindelijk laten de meeste vakantiegangers naar Indonesië en Thailand zich ook daadwerkelijk vaccineren.

Voor meer informatie ga je naar de website

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.