Vakantiegevoel met een Vespa

Je waant je in zonnig Italië als je op zo'n scooter rijdt.

Je waant je in zonnig Italië als je op zo’n scooter rijdt.


Er zijn maar weinig voertuigen die het vermogen hebben de gebruiker er daarvan een instant vakantiegevoel te geven. De Vespa scooter is er daar eentje van. Dat is dan ook de reden dat we hier op deze plek aandacht besteden aan een nieuwe versie van dit vervoermiddel.

De Vespa Primavera – een legende in de historie van Vespa – is namelijk terug van weggeweest. Na 45 jaar laat Vespa de legendarische naam Primavera herleven met de introductie van een compleet nieuwe exemplaar, als opvolger van de succesvolle Vespa LX. De eerste Vespa Primavera zag het levenslicht in 1968, het jaar waarin een nieuwe bewustwording zich meester maakte van de toenmalige generatie jongeren, resulterend in een grote schreeuw naar vrijheid. De Vespa Primavera zorgde 45 jaar geleden in die setting voor een frisse wind in een wereld die smachtte naar verandering, met vlotte, innovatieve lijnen, pittige prestaties, eenvoud en maximaal rijplezier. Hij was compact, wendbaar en snel en ontpopte zich dankzij die eigenschappen tot één van de langstlopende en meestgeliefde modellen uit de rijke historie van Vespa. De Primavera groeide uit tot een waar ‘status symbool’, dat hem zowel bij jonge meiden als jongens tot een populaire keuze maakte.

Nu, 45 jaar later, is de nieuwe Vespa Primavera terug van weggeweest, ondergedompeld in die kenmerken die zijn voorganger tot een legende hebben gemaakt. “De nieuwe Vespa Primavera wordt vanaf eind november in de Benelux leverbaar, zowel in 50cc als 125cc uitvoering, en gaat een enorm belangrijk model voor ons worden,” verklaart Alex van den Hoff, Country Manager van Piaggio Vespa BV. Zoekend naar wat de aanschafprijs wordt blijkt dat dat rond de 3500 euro ligt.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.