‘Vakantieregister van de baan’

paspoorten
Het idee van Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) om van alle reizigers die vanaf Schiphol vertrekken de reisgegevens te bewaren is nog voor de officiële lancering al afgeschoten. Volgens de VVD-politicus zou met de registratie van de gegevens in een databank tijdig gesignaleerd kunnen worden dat bijvoorbeeld terroristen naar Syrië willen vertrekken. De VVD en PvdA laten de bewindsman vandaag weten dat ze niks zien in het plan, zo meldt de Telegraaf.

De regeringspartijen zijn niet overtuigd door de woorden van de minister. „Dat hele vakantieregister is geen goed idee”, stelt PvdAKamerlid Recourt. De sociaaldemocraat omschrijft het als een paardenmiddel waarmee de privacy van goedbedoelende burgers wordt geschonden. „Opstelten wil dus de reisgegevens van alle Nederlanders opslaan om zo ongeveer tweehonderd gevaarlijke mensen in de gaten te houden, die al door de veiligheidsdiensten in de gaten worden gehouden”, vat Recourt het voorstel vol onbegrip samen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.