Val Gardena opent met nieuwe gondellift

Val Gardena opent het nieuwe seizoen met een nieuwe gondellift en het vernieuwde bergstation Dantercepies.

Val Gardena opent het nieuwe seizoen met een nieuwe gondellift en het vernieuwde bergstation Dantercepies.

Val Gardena opent het wintersportseizoen op 7 december met de ingebruikname van de vernieuwde Dantercepies gondellift naar de Sella Ronda. Met de nieuwe lift kunnen er in plaats van 2.200, nu 3.000 gasten per uur naar boven. Daarnaast heeft het skigebied de 10,5 kilometer lange rode ‘La Longia’ piste van Seceda naar Ortisei voor het komende winterseizoen verbeterd. Skiërs en snowboarders kunnen makkelijker skiën op de langste piste van de Dolomieten. Gasten die in december in Val Gardena verblijven, profiteren van verschillende aanbiedingen.

Nieuwe Gondellift
Deze winter brengt de vernieuwde Dantercepies gondellift gasten sneller en comfortabeler naar de Sella Ronda met 26 pistekilometers, een breed aanbod aan berghutten en vergezichten vanaf de ‘Langkofel (3.181 m) en de Marmolata (3.343 m). Noemenswaardige aspecten van de nieuwe kabelbaan zijn de architectuur en het lage geluidsniveau. De grote ramen van zowel het bergstation (2.305 m) als in de gondels bieden, tijdens het 2,5 kilometer lange traject, een mooi uitzicht op de Dolomieten, onderdeel van de UNESCO werelderfgoed.

De langste afdaling
De ‘La Longia’ is met 10,5 kilometer lengte een van langste skipistes in de Dolomieten, en brengt skiërs en snowboarders van de Seceda Alm tot onder Ortisei op 1.282 meter. Omdat de kwaliteit van de pistes topprioriteit heeft in Val Gardena is de ‘La Longia’ piste op verschillende passages verbreed waardoor gasten de komende wintermaanden beter kunnen skiën.

December voordeel
Op zaterdag 7 december gaan 73 liften in werking, waardoor skiërs en snowboarders vanaf dag een het hele gebied kunnen verkennen. Wie in de periode van 7 tot en met 24 december in Val Gardena verblijft, kan gebruik maken van arrangementen. Zo biedt het ‘Val Gardena SuperPremière’ het 4=3 voordeel. Met deze aanbieding verblijven gasten vier dagen op basis van halfpension, inclusief 4-daagse skipas en materiaal voor de prijs van drie dagen.

Wereldbekerwedstrijd
De Saslongafdaling (Selva) van Val Gardena behoort tot de spectaculaire wedstrijden van het wereldbekercircuit. Fans van de FIS World Cup races profiteren tijdens de World Cup races (19 – 22 december) van de ‘FIS Ski World Cup Dolomiti’ arrangementen. De arrangementen zijn te boeken vanaf € 249,- per persoon inclusief drie overnachtingen, 3-daagse skipas Dolomiti Superski, entree voor de twee WK-wedstrijden en een fan kit.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.