Vandersteen expositie naar Groningen

Willy Vandersteen kwam soms ook voor in zijn eigen strips zoals in  Suske en Wiske, De Briesende Bruid.

Willy Vandersteen kwam soms ook voor in zijn eigen strips zoals in Suske en Wiske, De Briesende Bruid.

Eerder was de expositie ‘Willy Vandersteen vertelt’ te zien in Belgie, maar nu komt de tentoonstelling ook naar Nederland. Het stripmuseum in Groningen sluit het jaar af met deze bijzondere expositie waar de striptekenaar Vandersteen letterlijk en figuurlijk het hoogste woord krijgt. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat Willy Vandersteen geboren is. Dochter Helena Vandersteen geeft een inleiding op zijn verhaal en verzorgt de openingshandeling op 30 november in Het Nederlands Stripmuseum. De expositie ‘Willy Vandersteen vertelt’ is tot 2 maart 2014 te bezichtigen.

Tentoonstellingen
Dit jaar opende Het Nederlands Stripmuseum al vele exposities met bekende tekenaars in de hoofdrol, waaronder Nico Visscher, Albert Uderzo, Jan Kruis en Thé Tjong-Khing. Willy Vandersteen krijgt letterlijk en figuurlijk het hoogste woord, want ‘Willy Vandersteen vertelt’ is de laatste expositie die Het Nederlands Stripmuseum dit jaar opent. Deze expositie is rechtstreeks vanuit Het Belgisch Stripcentrum te Brussel overgenomen en is tot 2 maart 2014 in Het Nederlands Stripmuseum Groningen te bezichtigen.

100 jaar Vandersteen
Willy Vandersteen (1913) is de bedenker van een hele reeks populaire stripverhalen, waaronder Suske en Wiske, De Rode Ridder, Bessy en Robert en Bertrand. Geïnspireerd door verschillende boeken uit zijn jeugd, ontwikkelde Willy Vandersteen een tekenstijl die veel ruimte liet voor het verhaal. Zijn verhalen zijn rechtstreeks geïnspireerd op de volksliteratuur en vervolgverhalen. Ze zijn intrigerend en zitten vol verrassingen. Zijn humor is niet vies van enige onzin en de algemene context van zijn verhalen laat veel plaats voor het sociale aspect. Willy Vandersteen werd op 15 februari 1913 geboren in Antwerpen, in de wijk Seefhoek, een paradijs voor kunstenaars en verhalenvertellers.

Meer informatie en activiteiten is te vinden op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.