Verkeerd beeld van golfen in Algarve

Verkeerd beeld van golfen in Algarve 8
Uit een recent onderzoek is gebleken dat 90% van de vakantiegangers tijdens hun vakantie in de Algarve geen gebruik maakt van de prachtige banen, die er in deze Portugeese streek te vinden zijn. Dit terwijl 71% aangeeft er wél te willen golfen. Wat is de oorzaak hiervan? Bij navraag bleek de green fee (toegang tot de baan) speelt een grote rol te spelen. De meeste golfbanen in de Algarve hanteren namelijk een green fee hanteren van meer dan 80 euro, terwijl in Nederland de meeste golfbanen een green fee hanteren tussen de 30 en 80 euro. De hoogte van de green fee speelt dus een grote rol.

Op zich jammer, want met meer dan 35 golfbanen en een aangenaam klimaat is de Algarve dé golfregio bij uitstek. Golfbaan Vale da Pinta behoort tot een van de beste banen in de Algarve en staat bekend om haar schitterende omgeving en vegetatie. Een andere
indrukwekkende golfbaan is Golfbaan Boa Vista. Deze golfbaan wordt beoordeeld met een gemiddeld cijfer van een 7,7. Dat de Algarve een top bestemming is om in te golfen is wel gebleken, in 2006 heeft de Algarve namelijk een Top Travel Award ontvangen voor beste golfbestemming in de hele wereld.

Uit het onderzoek, dat door Jiba gepubliceerd is, blijkt er Top 3 golfbanen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden zijn:

  1. Colina Verde Golf – Voor 9 holes ben je hier het goedkoopst uit. Deze golfbaan is geschikt voor spelers van alle niveaus en bevindt zich dichtbij Moncarapacho.
  2. Vale de Milho – Dichtbij Carvoeiro ligt Vale de Milho. Deze baan is ontworpen door Dave Thomas, wie vier keer in de Ryder Cup heeft gespeeld. Daarnaast biedt deze golfbaan een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.
  3. Balaia Golf Village – Deze golfbaan ligt op slechts 25 minuten rijden van het vliegveld van Faro. De golvende fairways en de uitstekende conditie van de baan zorgen voor een unieke speelervaring.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.