Ga voor cultuur naar de Wadden

Het waddengebied is een mooie plek om te wandelen voor veel mensen.

De waddeneilanden zijn deze herfst ook de moeite waard om te bezoeken.

Dat je in het najaar ook leuke dingen kan doen op de waddeneilanden is een goed bewaard geheim. De eilanden bieden een een combinatie van natuurlijke diversiteit en culturele rijkdom. Mede daardoor zijn Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog populaire zomerse vakantiebestemmingen, maar is de herfst is er ook genoeg te doen. Dan zijn de eilanden decor van culinaire festivals, muziekevenementen, kunstexposities en eigen gebruiken en tradities.

Culinaire zwerftocht op Terschelling en Texel
Tijdens Terschelling Vertelt op 18 en 20 februari worden op verschillende locaties verhalen en anekdotes vertelt door de echte eilanders. Hap en Snap op 22 februari verlegt de focus meer naar het eilandproduct met een zwerfdiner door het plaatsje Hoorn met echte eilander specialiteiten, optredens en gezelligheid. Om van beide te genieten is er Follek! op 21 februari. Het pareltje onder de Terschellinger evenementen nodigt de toerist uit om bij de eilander thuis te komen eten. De gasthuizen maken een voortreffelijk diner met eilander ingrediënten. Sterke verhalen gegarandeerd. Op Texel vindt van 22 tot en met 24 november het nieuwe evenement Struun plaats waar cultuur, lekker eten, muziek en gezelligheid samenkomen in Den Burg. Naast de live optredens langs de verlichte route door het dorp is er ook een speciaal kinderprogramma en alle optredens zijn gratis.

Kunstpodium Ameland
Drie eilanden verder vindt op Ameland voor de 18e keer Kunstmaand Ameland plaats. Tijdens dit event is het eiland een ontmoetingsplaats voor kunstenaars uit binnen- en buitenland, bezoekers en eilanders. De Kunstmaand biedt een gevarieerd programma, verspreid over de vier dorpen en diverse locaties waarbij kunst en natuur samensmelten. Er zijn exposities van schilders, grafici, beeldhouwers, glaskunstenaars en sieradenontwerpers van 70 kunstenaars uit Zweden, Denemarken, Duitsland en Nederland. De titel van Kunstmaand 2013, ‘Ontmoeting’, past dan ook goed bij dit evenement.

Op pad met eilanders
Buureiland Schiermonnikoog bezit volgens de bewoners tijdens de herfst ‘een pure, ruige schoonheid’ en daarom is volgens eilanders november de beste maand om de natuur van het eiland te ontdekken. De hele maand november is uitgeroepen tot wandelmaand waarbij bezoekers samen met eilandbewoners en gidsen het eiland ontdekken en dingen leren en te zien krijgen die niet in de toeristische boekjes staan. Liever nog iets actiever? Op Vlieland heeft cultuurcentrum de Noordwester verschillende excursies en activiteiten ontwikkeld om op bijzondere wijze het eiland te ontdekken. Bij het natuurtheater is het publiek samen met de regisseur toeschouwer en acteur inéén. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van alles wat er in de natuur voorhanden is. Handen uit de mouwen dus.

Ga voor meer informatie over alle Waddenevenementen dit najaar naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.