Wat doen in eerste weekend december?

De website ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan.

De website ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan.

Nog even en dan breken de kerstmarkten overal weer in alle hevigheid los. Wat is er nog te doen in deze ‘donkere dagen voor kerst’? Elke dag vakantie reikt je 10 tips aan voor het eerste weekend van december (30 november en 1 december 2013).

  1. Een feestje om met z’n allen te vieren. In Den Haag start de viering van 200 jaar Koninkrijk met o.a. het naspelen van de historische landing van Prins Willem Frederik bij Scheveningen.
  2. Beeld en Geluid in Hilversum komt al helemaal in de Top 2000-stemming. Dit weekend beginnen de eerste activiteiten rond het jaarlijkse muziekspektakel. Ook zijn de kaarten voor het Top 2000-café al te bestellen.
  3. In het voormalige hoofdkantoor van Shell in Amsterdam wordt het Nederlands Kampioenschap Koehandel gehouden; dat is een spel waarbij bluffen een belangrijke rol vervult.
  4. In de Dru Cultuurfabriek in Ulft wordt een Herman Brood-dag gehouden als eerbetoon aan muzikant, schilder en junk Herman Brood (1946- 2001) met Dany Lademacher, Nina Hagen, kunstexpo en Koos van Dijk.
  5. In La Bonbonnière in Maastricht staat het Nationaal COC Songfestival 2013 op het programma.
  6. De finale van de 48ste editie van het cabaretfestival Cameretten in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.
  7. In het Maritiem Museum Rotterdam opent de tentoonstelling ‘Met dank aan’; een expo met (en over) schenkingen van particulieren, bedrijven en fondsen.
  8. In Pathé Buitenhof in Den Haag is het Lumière Crime Festival. Dit is de derde editie van het festival voor Scandinavische crime series, toegelicht door acteurs, producenten en schrijvers.
  9. Viering 125 jaar Wilhelmina Kinderziekenhuis in het Concertgebouw in Amsterdam met oa familieconcert in aanwezigheid van kinderboekenschrijver Jacques Vriens.
  10. In the Harbour Club in Amsterdam wordt de Life After Football Fair gehouden met uitreiking awards aan oa Guus Hiddink en Graziano Pelle door Ruud Gullit.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.