Wat doen in weekend 9 en 10 november?

Een van de nieuwe tentoonstellingen is Waanzin, hier kom je erachter wat beelden met je doen.

Een van de nieuwe tentoonstellingen is Waanzin, hier kom je erachter wat beelden met je doen.


Bekijk wat voor een invloed Ikea op je leven gehad heeft of ga dansen op de beste Europese muziek. Dat zijn een paar van de mogelijkheden in het weekend van 9 en 10 november 2013. De top 10 (of beter gezegd Tip 10) zoals die samengesteld is door de redactie van Elke Dag Vakantie.nl

  1. ‘Dat kan beter’ is de titel van een expositie die opent in het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam. Met 120 prenten toont het museum hoe Rembrandt het werk van voorgangers en tijdgenoten navolgde en verbeterde.
  2. In de Kromhouthal in Amsterdam is een expositie te zien onder de titel ‘IKEA 35 jaar thuis in Nederland’, over de invloed van Ikea op de Nederlandse wooncultuur.
  3. Nog een bijzondere (oude) suikerpot ergens in de kast staan? Je kunt gratis de waarde laten bepalen tijdens de Nationale Taxatiedag. Die wordt op zes verschillende plekken in het land gehouden van 11 tot 16 u.
  4. Onder de noemer ‘Dweezil Zappa Plays Zappa’ vindt er in De Melkweg in Amsterdam een concert plaats. Dit is een postuum eerbetoon door Zappa’s oudste zoon ter gelegenheid van 40 jarig jubileum ‘Roxy & Elsewhere’
  5. Eindhoven pronkt met het Lichtkunstfestival GLOW dat ditmaal het thema ‘Urban Playground’ heeft. Het is lichtkunst langs een vier kilometer lange wandelroute.
  6. In het Museon in Den Haag vindt de Uitreiking van de WNF-Photo Award 2013 plaats, waarna de opening is van de tentoonstelling ‘het Museon wordt een jungle’.
  7. In de Ziggo Dome in Amsterdam vindt de uitreiking van de European Music Awards plaats. Het is de 20e editie van deze Muziekwardshow MTV EMA 2013
  8. In Den Haag wordt in de Ridderzaal het Jubileumconcert Nat. Muziekinstrumenten Fonds gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de instelling.
  9. Het werk van filmmaker Douwe Dijkstra is te zien bij een expositie in het Stedelijk Museum in Zwolle.
  10. In MOTI, het Museum of The Image, in Breda zijn drie najaars-tentoonstellingen te zien. Alle drie hebben ze beeldentrucs als thema.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.